TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Libya'da çatışmalarda 6 kişi öldü

Libya'nın Bingazi kentinde ordu birlikleriyle çatışan emekli Tuğgeneral Halife Hafter yanlıları ile "devrimci güçler" arasında çıkan çatışmada, 6 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Libya'da çatışmalarda 6 kişi öldü

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı "devrimci güçler" tarafından desteklenen Ensaru'ş Şeria birlikleriyle, daha önce Hafter'e bağlılıklarını ilan eden Bingazi'nin Tabalino beldesindeki "Saika 21" birliği arasındaki silahlı çatışma, dün sabahın erken saatlerinde başladı.

Bingazi'deki el-Cele el-Havadis Hastanesi basın sorumlusu Fadya el-Bergusi, Tabalino beldesinde silahlı çatışmaların yaşandığını belirterek, "Orduya bağlı Saika 21 birliğine ait 5 askerin cenazesi ve 11 kişi de yaralı olarak hastaneye getirildi" dedi.  

Öte yandan el-Heveri Hastanesi yetkilisi Hani el-Uraybi de çatışmalar sırasında atılan roketlerden birinin Bingazi Sağlık Müdürü Fethi el-Hicani'nin Tabalino'da ki evine isabet ettiğini, olayda Hicani'nin bir oğlunun hayatını kaybettiği ve bir oğlunun da yaralandığını söyledi.

"BİNGAZİ'DE LİSE BİTİRME SINAVLARI ERTELENDİ"

Öte yandan Libya Milli Eğitim Bakanlığı, dün ülke genelinde yapılacak lise bitirme sınavlarının güvenlik nedeniyle Bingazi'de ertelendiğini duyurdu.

Bakanlık Sınav İdaresi Genel Müdürü Abdusselam bin Suud, yaptığı yazılı açıklamada, dün yapılması planlanan lise bitirme sınavlarının Bingazi dışındaki diğer kentlerde gerçekleştiğini, Bingazi'deki öğrenciler için ise daha sonra yeni bir tarih belirleneceğini kaydetti.

Tuğgeneral Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki devrimci gruplara karşı, 15 Mayıs'ta "Onur Savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve Geçiş Hükümeti, bu durumu, "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır yönetiminin Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaların ardından Zintan merkezli milis güçler ve Libya Hava Kuvvetlerindeki bazı birlikle ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları da Hafter birliklerine katıldıklarını açıklamıştı.

Kaddafi rejimine karşı mücadele eden ve merkezi geçiş hükümetine bağlılıklarını bildiren "devrimci güçler" ile Derne merkezli Ensar'uş Şeria milisleri ise "darbe yanlısı" güçlerle çatışıyor. (AA/BİNGAZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.