TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu defa dershane öğretmenleri eylemde

2014-2015 eğitim-öğretim yılında çalıştıkları dershane tarafından sözleşmelerinin tek taraflı olarak fesih edildiğini iddia eden öğretmenler dershane önünde toplanarak eylem yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu defa dershane öğretmenleri eylemde

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Bir dershanede görev yapan öğretmenler binanın başka bir eğitim kurumuna kiralanması üzerine sözleşmeleri tek taraflı fesih edildiğini iddia ederek dershane önünde eylem yaparak protesto etti. Dershane önünde toplanan öğrenci ve öğretmenler halay çekerek, şarkı ve türkü söyleyerek olaya tepki gösterdi.

“HABERSİZ İŞİMİZE SON VERİLDİ”

 Dershanede çalışan öğretmenlerden grup adına açıklama yapan Rehberlik Öğretmeni Cansu Toptaş, çalışan personele hiçbir haber vermeden binada yeni bir kurumun tadilatının başlandığına değinerek, “Yıllardır içerisinde bulunduğumuz bu düzen emeğimizi sömürmektedir. Bu sömürü düzeni en acımasız halini almıştır. Eğitim emekçileri olarak eve ekmek götüremez durumdayız. Bu durumun mimarları yıllardır üç kuruşa sigortasız öğretmen çalıştıran, insani çalışma saatleri üzerinde mesaiyi öğretmene reva gören, maaş ödemesi yapmayan dershane patronlarıdır” dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ MAAŞLARIMIZI ALAMADIK”

Toptaş, habersiz işten çıkarılmanın yanı sıra, nisan, mayıs ve haziran aylarında hak ettikleri maaşların taraflarına ödenmediğini belirterek, “Maaşlarımız ödenmediği gibi vicdandan, ahlaktan uzak bir teklifle bu maaşların eylül ayının son günlerinde ödeme ihtimali tarafımıza kurum müdürü tarafından bildirilmiştir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Emeğimizin gasp edilmesine, sömürülmesine göz yummayacağız. Bu insanlık dışı teklifi kabul etmemiz düşünülemez. Hak ettiğimiz maaşları alana kadar eylemimizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu eylemde bize destek veren Eğitim Sen’e, Disk Sosyal İş Sendika Başkanı’na, İzmir müzisyenler Derneğine ve bizi yalnız bırakmayan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.