TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Neden varsa yoksa Kobani?’

Türkiye ve Fransa’nın Irak ve Suriye’ye konusunda düşüncelerinin örtüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD ve Esad zulmüne maruz kalan bir çok yer olmasına rağmen neden “Varsa yoksa Kobani” denildiğini sordu

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Neden varsa yoksa Kobani?’

Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Hollande ile ortak basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE TERÖRÜ DESTEKLEMİYOR

Türkiye ve Fransa’nın Irak ve Suriye’ye konusunda düşüncelerinin örtüştüğünü söyleyen Erdoğan, IŞİD ve Esed zulmüne maruz kalan bir çok yer olmasına rağmen neden “Varsa yoksa Kobani” denildiğini sordu. Erdoğan, terör örgütü IŞİD için "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge oluşturulmasına ve muhaliflere ’eğit-donat’ eğitimi verilmesi ile gerekliliğini kaydetti.

Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir terör örgütünü desteklemediğine, uluslara arası medyanın bu yöndeki yayınlarının kara propaganda olduğuna da bir kez daha vurgu yaptı. Erdoğan, "Türkiye hiçbir zaman bir terör örgütüne destek vermemiştir" dedi.

Türkiye’nin şu anda Avrupa Birliği müktesebatına en hazır ülke konumunda olduğunu kaydeden Erdoğan, Fransız mevkidaşına çağrıda bulunarak, "Burada Hollande’dan da bir müjde bekliyorum. Türkiye bloke edilen fasıllarda hazır. Fransa bir adım atarsa bunun devamının da geleceğini düşünüyorum" diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.