TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pekdaş: Mahalleye belediyenin eli değecek

Konak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Mersinli Semt Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pekdaş: Mahalleye belediyenin eli değecek

EMİNE ŞEKER - Konak Belediyesi’nin kadınlara ve çocuklara yönelik sosyal projeleri içerisinde bulunan Mersinli Semt Merkezi’nin temeli atıldı. Törene başta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere, Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduga, Konak il ve ilçe yöneticileri, semt sakinleri, Çamdibi İlk ve Orta Okulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Tören öncesi Sema Pekdaş’ı karşılayan öğrenciler, ‘en büyük başkan bizim başkan’ sloganı attı.

KURSİYERLERİMİZİN SAYISINI YÜKSELTECEĞİZ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı konuşmada, Mersinli’nin İzmir’in en tarihi mahallelerinden birisi olduğunu belirterek, “Burada pek çok tarih yaşanmış. Ama şimdi arada kalmış ve unutulmuş durumda. Biz tekrar tarihini canlandırmak için belediye olarak bu semt merkeziyle burada var olacağız. Buradaki hemşerilerimizin dertlerini anlatabilecekleri belediye ile iletişim halinde olabilecekleri bir merkez olacak. Konak Belediyesi olarak sekiz semt merkezimiz var. Bunlardan yedisinde biz kadınlara ve çocuklara çeşitli kurslar veriyoruz. Çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bir tanesinde de kadın danışma merkezi olarak faaliyette bulunuyoruz. Kadın danışma merkezimiz bu yıl 200 kadına psikolojik ve hukuki destek verdi. Bunun dışında biz söyleşiler ve paneller yaptık. Diğer geri kalan yedi semt merkezimizde ise ‘Bizim Çocuklar’ projesi uygulanıyor. Bu projede biz annelere ve 4-8 yaş arasındaki çocuklara kişiliklerin gelişmesi için hizmet veriyoruz. Haftanın 4 günü kendi olanaklarıyla çocuklarının sosyo-psikolojik destek almasını sağlayamayan ailelere bu konuda destek götürüyoruz. Bu merkezde de bu işi yapacağız. Yaklaşık bin 500 kursiyerimiz ve 33 kursumuz var. Bu açılacak olan merkezimizde hem kursiyerlerimiz hem de hizmet ettiğimiz kadınlarımızın ve çocuklarımızın sayısını yükselteceğiz. Mahalleye belediyenin eli değecek. Biz burada buluşup burada söyleşiler yapacağız. Hep birlikte verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduga ise, semt merkezi için 11 yıl uğraştıklarını belirterek, Pekdaş’a mahallede yaşayan kadınları ve çocukları düşündüğü için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mersinli Semt Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.