TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa Belediyesi bu kez kreş kapatıyor

İzmir’in sanayi kentlerinden, dev petrokimya tesisleri, onlarca fabrika ve işyeri bulunan, binlerce kişiye istihdam eden Aliağa, 104 taşeron işçinin işten atılmasıyla baş gösteren işçi krizinin ardından bu kez de kreş kriziyle çalkalanıyor

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa Belediyesi bu kez kreş kapatıyor

Aliağa Belediyesi’nin bünyesinde 1992 yılında kurulan kreşi 23 yıl aradan sonra masrafları karşılamadığı gerekçesi ile kapatmak istemesi velileri ayaklandırdı. Kreşin 15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle kapatılacağı duyurusunu alan veliler, soluğu Belediye Başkanlığı’nda aldı.

BAŞKANLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİLER

Yüzün üzerinde çocuğun kayıtlı olduğu Aliağa Belediye Kreşi'nin kapatılma kararının Cuma akşamı mesai bitimine yakın kendilerine bildirilmesiyle neye uğradığını şaşıran veliler, kısa sürede haberleşerek Aliağa Belediyesi önünde toplandı. Cuma günü akşam saatlerinde kararın kendilerine bildirilmesiyle bir araya gelen veliler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'la görüşmek istedi. Belediye binasına giden veliler, Başkan Acar'la görüşemeyince belediye başkan vekilleriyle görüşmek istedi ancak yine bir sonuç alınamadı. Veliler alınan kararı belediye önünde protesto etti. Burada kreşin kapatılmaması için imza toplayan veliler, imzalarını teslim edecek bir yetkili bulamayınca daha da büyük tepki gösterdiler. Bu sırada konudan haberdar olup belediye önüne gelen AK Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdal Önal, velilerin şikayetlerini dinleyerek yardımcı olmaya çalıştı. Konudan haberdar olmadığını söyleyen Önal, “Bu durumla bizzat ilgileneceğim. Meclis üyesi arkadaşlarımızla konuyu görüşerek gerekirse meclis toplantısına da taşıyacağım" dedi.

ÜLKÜ: ÇOK ÜZÜLDÜM

Belediye çalışanları ile birlikte, Aliağa’da birçok işyerinde çalışan annenin çocuklarını emanet ettiği kreşi 1992 yılında SHPli Aliağa Belediye Başkanı olarak açan eski Başkan Hakkı Ülkü, kreşin kapatılacağını öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi. Ülkü, şunları söyledi: “Aliağa’nın nüfusuna göre o kreş çok küçük. Bugüne kadar daha da büyütülmeliydi. Ben olsam öyle yapardım. Çünkü Aliağa yüzlerce fabrikası olan annelerin çoğunluğunun çalıştığı ve bu yüzden çocukların bakıma muhtaç olduğu bir sanayi kenti. Belediyenin kreşi kapatılırsa aileler çocuklarını nereye bırakacaklar. Kapatmak aileleri zor durumda bırakır” dedi.

Kreş açmanın belediyenin yasal görevi olduğunu da hatırlatan Hakkı Ülkü; “Bu sosyal hizmeti yapmaları gerekiyor. Zorunlu bir durum. Ben olsam o kreşin kapasitesini daha da büyütür, bu işi sosyal belediyecilik boyutunda devam ettirirdim. Ama mevcut başkanın bu konudaki düşüncesini bilemem. Sadece kreş değil, Zeytinli Park’ı bile kıyısından köşesinden yok etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP HAREKETE GEÇTİ

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, Aliağa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik yapmaktan vazgeçtiğini kaydederek; “Geçenlerde engelli rehabilitasyon merkezini kapatmak istediler. Bizim mecliste karşı çıkmamızla kapatamadılar. Ani bir kararla belediye çocuk kreşinin kapatılacağı kararı velilere bildirildi. Belediyeler kar etme amacı olan kurumlar değildir. Belediye buraları kar zarar hesabı yapmadan çalıştırmalıdır. Alınan karar yanlıştır. O zaman  SHP tarafından kurulan ve 20 yılı aşkın süredir hizmet veren kreş, ne CHP'li ne de AKP'li belediyeler tarafından kapatılma kararıyla karşı karşıya kalmadı. İlk kez MHP'li bir belediye böyle bir karar aldı. Velilerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olacağız" diye konuştu.

VELİLER: UCUZ HİZMET YOK

Aliağa Belediyesi'nin kreşi kapatma kararı almasının sosyal belediyecilik anlayışıyla örtüşmediğini belirten veliler ise, “Belediyenin amacı kar etmek değil, hizmet götürmektir. Bizler Serkan Acar'a bunun için mi oy verdik? Her ay 360 lira para ödüyoruz. Yani benzer özel kreşlerden çok da ucuz hizmet verilmiyor. Buna rağmen yine de zarar ediliyorsa söylesinler, kurtaracak ücret ne ise onu vermeye de razıyız. Burada çocuklarımızın psikolojisi de önemli. Okullarını seviyorlar, öğretmenlerini seviyorlar. Şimdi bu çocukları nasıl sevdikleri öğretmenlerden ayırıp yeni bir kreşe verelim?" şeklinde konuştular.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.