TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Basın kartına saygınlık kazandırmalıyız”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Mustafa Oğuz, gazetemiz Ege’de Bugün’ü ziyaret ederek, başkan seçilmesi durumunda yapacağı projeleri anlattı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Basın kartına saygınlık kazandırmalıyız”

HALİSA TOPRAK

İzmir Gazeteciler Cemiyeti başkan adaylarından Mustafa Oğuz, basın kartları ile ilgili sıkıntıların giderek arttığına işaret etti ve kartların etkisizleştirilmesi sürecinin kontrolden çıktığını söyledi. Oğuz, “Basın kartlarının eski saygınlığına kavuşturulması için mücadele vereceğiz, her platformda isteklerimizde haklı olduğumuzu haykıracağız” dedi.

Devletin verdiği kartı devletin tanımadığına dikkat çeken Oğuz şöyle konuştu:

“Oysa basın kartı almak, nüfus cüzdanı çıkarmaktan daha zor. Ancak ne yazık ki, bu konuda kontrolden çıkan bir süreç yaşıyoruz. Devlet, kendi verdiği kartı bile tanımıyor. Yeni dönemde bu konuda ciddi bir mücadele vereceğiz. Basın kartının eski itibarına kavuşturulması ve kimlik olarak kullanılabilmesi için her platformda hakkımızı arayacağız. Ayrıca basın kartlarının çiplenerek, ulaşımda da kullanılması için teknik düzenleme yapılmasını isteyecek ve bunun takipçisi olacağız. Gerekirse imza toplayıp hükumet nezdinde girişimde bulunacağız.”

LOKAL SORUNU

Mustafa Oğuz, lokal konusundaki yakınmaları da izlediklerini ve başta eski fuar alanı olmak üzere üyelerine yakışır bir lokal kurabilmek için ön görüşmeler yaptıklarını, yeni dönemde lokal sorununu, tüm üyelerin istek ve beklentileri doğrultusunda çözümleyeceklerini sözlerine ekledi.

Mustafa Oğuz ve ekip arkadaşları; Tayfur Göçmenoğlu, Mümin Sertbaş, Işık Teoman, Nejat Altıok, Serdar Yılmaz, Ertan Gürcaner, Gülçin Hacıevliyagil Ayçe, Turaç Top, Ömer Oruç, Süleyman Sağat.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.