TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in üst geçitleri gözetim altında

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez uygulamaya aldığı “Akıllı Üst Geçit Kontrol Sistemi” sayesinde üst geçitler artık daha güvenli

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in üst geçitleri gözetim altında

24 saat kameralarla izlenen üst geçitlere aksaklık durumunda merkezden anında müdahale ediliyor. Pilot uygulama ilk etapta 8 üst geçitte başladı. Kentin ana arterlerinde kesintisiz ulaşım sağlamak için asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “Akıllı Üst Geçit Kontrol Sistemi”ni hayata geçirdi. Kentin farklı noktalarındaki üst geçitlerin tek bir merkezden kontrol edilmesine olanak sağlayan sistem, ilk etapta Anadolu Caddesi üzerindeki Çiğli 1, Çiğli 4, Serinkuyu, Soğukkuyu, Dedebaşı, Şemikler ile Dostluk Bulvarı ve Gaziemir’deki 9 Eylül üst geçitlerinde uygulanmaya başlandı.

SANİYE SANİYE İZLENİYOR

Aksaklıklara anında müdahale etmek amacıyla asansör ve yürüyen merdivenlere yerleştirilen kameralarla tüm alan 24 saat kesintisiz izleniyor. Sorun yaşanması durumunda ise anında müdahale ediliyor. Gereksiz yere durdurulan yürüyen merdivenler merkezden otomatik olarak tekrar devreye alınırken, bir aksaklık durumunda ise kontrol merkezinden tek bir komutla durdurulabiliyor. Meydana gelen arızalar yine görüntülü olarak izlenerek vatandaşın haber vermesine gerek kalmadan anında bakım ekibi çıkarılacak müdahalede yaşanan zaman kaybının önüne geçiliyor.

ASANSÖR KAMERASI

Aksaklıklara kısa sürede müdahale edilmesiyle hem maddi açıdan hem de zamandan tasarruf sağlayan sisteme entegre çalışan asansör kameraları sayesinde de asansörde kalma korkusunun önüne geçiliyor. Asansörde arıza meydana geldiği zaman kontrol merkezindeki personel, sesli görüşme sistemi sayesinde asansördeki kişiyle iletişime geçerek yapması gerekenleri söyleyerek arıza giderilinceye kadar panik yaşanmasının önüne geçiyor.

TÜM ÜST GEÇİTLERE UYGULANACAK

Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin amacı dışında kullanılması ve zarar verilmesini önleyecek sistem, kameralar sayesinde hem vatandaşın hem de teknik aksamların güvenliği sağlıyor. İlk etapta 8 üst geçitte hayata geçirilen sistemin önümüzdeki günlerde kentteki diğer üst geçitlerde de uygulanmaya başlanacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.