TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’den 6 milyon işsize iş sözü

Ege Bölgesi Sanayi Odası meclisinde İzmir MHP Milletvekili adayları Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’nu ağırlandı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP’den 6 milyon işsize iş sözü

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) genel sicimler öncesi siyasi partilerle bir araya gelerek iş dünyasının sorunlarını iletiyor. Özel meclis toplantısı önceki gün EBSO Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclise MHP İzmir Milletvekilleri MHP  Grup Sözcüsü Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş,  MHP İzmir Milletvekili Adayları Selahattin Şahin, Aslan Savaşan, Neslihan Çelik, Murat Koç, Ali Onar, Halit Dalgıç, Yalçın Koçyiğit, Senem Kılıç ve çok sayıda parti katıldı.

“PARTİLERE AYNI UZAKLIKTAYIZ”

Açılış konuşmasını yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir, Ege ve Türkiye’nin menfaatleri ile hareket ettiklerini belirterek, “Parlamentoda İzmir milletvekili olacak adaylar ile temas halinde olmak isteriz. Bizim her seçim sürecinde taleplerimizi vekil adaylarına iletmeyi, sorumluluklarımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bugün görüyorum ki MHP’li adaylarımızın birçoğu burada. Adaylarımızı milletvekilliği sürelerinde de burada ağırlamak isteriz. Vekillerimizin bizim isteklerimizi ve dileklerimizi mecliste aktarmasını bekliyoruz. Bizim için öncelikli olan önce şehrimiz, ülkemiz ve üyelerimizdir. Biz tüm siyasi partilere aynı uzaklıktayız” dedi.

“DEVLETTEN KREDİ, İŞ İSTEMİYORUZ”

Yorgancılar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizim hayalimiz her evde bir Türk malının olması ise bizim katma değerde üretim stratejilerini yeniden oluşturmamız gereklidir. Biz fason üretim yapan ve tüketen bir toplum olduk. Üretimin olmadığı bir toplumda kalkınma olmaz. Bizim devletten kredi, iş, istemiyoruz. Biz diğer ülkelerle eşit şatlarda olalım istiyoruz.  Bizim eksikliklerimiz var, finansal eksikliklerimiz var,  doğalgaz petrol eksiğimiz var.  Hizmet sektöründe gereken başarıyı sağlayamadık. Ülke ekonomisinin kalkınması için öncelikle eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi gereklidir. Eğitimin sağlanmadığı bir ülkede başarı sağlamak güçtür. Bilgi her sene yeniden gelişiyor. Eğitim Türkiye’nin önceliğinde olmalıdır.”

“NASIL BİR TÜRKİYE İSTİYORSUNUZ?”

Meclise MHP İzmir Milletvekilleri MHP  Grup Sözcüsü Oktay Vural, daha fazla üretimin yapılması gerektğini vurgulayarak, “İnsanlarımız iş bekliyor, aş bekliyor daha fazla üretmeliyiz. Şurada hep birlikte sanayiciye üreticiye değil burada yaşayan bir insan olarak nasıl bir Türkiye istiyoruz? Bir Türkiye düşüşünün bizim belli bir kökenimiz var.  Biz yeni kurulmuş devlet değiliz. Bir millet düşünün ki ne olacağını bilmiyor, milletinin adını bilmiyor, üniter bir devlet olup olmayacağını bilmiyor. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış durumda. Kimsenin adalete güveni kalmamış. Türkiye’de bir güvensizlik ortamı var. Bu güvensizlik ortamında ekonomi  nasıl gelişecek? Yabancı yatırımcıların güven duyması gerektiğini söylüyor. Peki, sizlerin güven içerisinde olması gerekmiyor mu” diye konuştu.

6 MİLYON İŞSİZE İŞ SÖZÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise, “Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız. Kaynakları üretime yönlendirerek, 6 milyon işsize de iş sağlayacağız. Türkiye’de istihdam yaratmayan, sanal ve hormonlu büyüme var. Bu işsizliğe yol açtı. Şimdi 6 milyona yakın işsizimiz var. Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30’lar seviyesinde. Biz kaynakları üretime aktaracağız. Biz iktidardaki ilk 4 yılımızı büyük tahribat nedeniyle onarımla geçireceğiz. İlk 4 yılda Türkiye’yi bölgesel güç yapacağız. İkinci 4 yılda ise küresel güç haline getireceğiz. Gençlerin inovatif projelerinin ticarileştirilmesini sağlayacağız. Bunun için yeni bir kurum kuracağız. Bu kurum inovatif projeleri destekleyerek yatırıma dönüştürecek. Teşvik sistemi bölgesel ve ilçe bazlı olacak. İhtisas OSB’ler, endüstriyel bölgeler bizim zamanımızda yasalaştı. KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Enerjilerini ucuzlatacağız. Nitelikli sanayi bölgelerinde vergi kolaylığı sağlayacağız. KOBİ’lerden makine ve teçhizat alımında KDV almayacağız. KOSGEB kaynaklarını faizsiz kullandıracağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.