TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bu hafta sizler için Gaziemir’de yeni açılan Kağıtta Köfte’yi seçtik. İşletmenin sahibi Ayhan Güngör’e müşterilerine sundukları köfteyi nasıl yaptıklarını sorduk

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Kâğıtta Köfte’nin işletmecisi Ayhan Güngör köfte sunumlarını kağıt üzerinde ve altında ince 5mmlik mdf’den tahta üzerinde yaptıklarını belirterek, “Yağlı kağıt üstünde yarım ekmek sosta kızartılmış ekmeğin üzerinde 10 tane ev tipi ev tadında restoran ortamında köfte sunumu yapıyoruz. Yanında domates, ve soğan söğüş pul biber acı şeklinde maydanoz ve baharatı ile tahta üzerinde değişik bir konsept ile köftemiz müşterilerimize sunuluyor. Köftenin özelliği, içinde baharatı minimuma indirilmiş olmasıdır. Köftemiz, daha çok karışımı ve tadıyla ön plana çıkıyor. Günlük yapılıyor. Bittiği zaman tekrardan yoğrulmuyor. 3 gün bekledikten sonra bu tada ulaşabiliyoruz. Annemizin yaptığı köfteyi biz burada fastfood restoran ortamında sunumunu gerçekleştiriyoruz. Farklı bir konsept farklı bir tat ile sadece köfte yapıyoruz. Köftemizin yanında mercimek çorbamız, Piyazımız var bir de meşhur dondurmalı irmik helvamız var tatlı olarak da onu servis ediyoruz.  Biz köfte üzerine yoğunlaştık. Bergama yöresi, Manisa yöresi, Ödemiş yöresindeki köfteleri harmanlayıp defalarca aylarca bu tat denenerek onaylanıp ortaya çıktı ve müşterilerimize sunuldu. Köftemizin aylarca tadım aktiviteleri gerçekleşti. Ben kızlarıma yedirmediğim hiçbir şeyi burada satmıyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR FASTFOOD YEMEYİP KÖFTEMİZİ SEÇİYOR”

Merkezlerinin Karşıyaka’da bulunduğunu belirten Güngör, “Burası ikinci şubemiz iki şube daha açacağız. Bir tane Bornova’da açmayı düşünüyoruz.  Bir tane de Hatay’da açmayı düşünüyoruz. Onların da anlaşmaları yapıldı. Onlar için de uygun bir yer mekan bulunduktan sonra faaliyete geçeceğiz. Karşıyaka’daki merkezimiz 1,5 senedir, Gaziemir’de açtığımız şubemiz ise 2 aydır hizmet veriyor. Şu anda restoranımıza 7-8 kere gelen müşterilerimiz oluyor. Tekrar gelenler işte bizim arkadaşlarımız burada yemişler deyip tekrar tekrar buraya köftemizi yemeye geliyor. Artık daha çok çocuklu aileler de geliyor. Aileler artık çocuğum Kâğıtta Köfte’yi seçiyor diyor. Aileler ve çocuklar fastfooddan kopup köfteye yöneliyor” diye konuştu.

“MARKALAŞMAYA GİDİYORUZ”

Güngör köfteyi yaparken her defasında aynı tadı tutturmanın zor olmadığına değinerek, “Çünkü hepsinin bir ölçüsü ve formülü var. Köfte tek merkezde yapılıyor, harmanlanıyor ve dağıtılıyor. Çorba, piyaz ve tatlıyı benim eşim yapıyor. Onun dışında köfte merkezden geliyor, aynı tat aynı lezzet korunuyor. Çorbanın, piyazın ve tatlının da formülü var. Burada yediğinizi orada da yiyorsunuz. Tatta oranda hiçbir değişiklik yok markalaşmaya doğru gidiyoruz. İzmir’in her ilçesinde bir tane Kağıt’ta köfte olacak. Hedefimiz bu yöndedir. Salonumuz 60 kişiye hizmet veriyor. Özel günler, doğum günleri, toplantılar her türlü etkinlik için hazırlık yapabiliyoruz. Biz burada her şeyin en kalitelisini yapmaya çalışıyoruz etimizi günlük alıyoruz. Piyazımızın fasulyesini kendimiz alıp pişiriyoruz. Doğal ürünler ve taze malzemeler kullanmaya özen ve dikkat gösteriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.