TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor, yaşam biçimi olmalı

B-fit Üçyol eğitmenleri ve işletmecisi olarak çok hırslı bir ekibe sahip olan Sevinç Bektaş, sporun sağlıklı yaşama etkisini gazetemize anlattı

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2014 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Spor, yaşam biçimi olmalı

GONCA BIYIKLI

Türkiye’de ki b-fit’ler içerisinde en çok incelten, en çok kilo verdiren ve en çok üye devamlılığını sağlayan şubenin işletmecisi sporcu Sevinç Bektaş, sporun bir hayat biçimi olduğunu savunarak, “Spor hayata anlam katan unsurdur. Sporsuz hayat düşünülemez. Spor bizim ülkemiz dışında Avrupa ve Amerika’da zaten su içmek yemek yemek kadar önemli. Ama maalesef sadece bizim ülkemizde yaşam biçimi olamamış. Umarım olur” dedi.

EN SAĞLIKLI EGZERSİZ

En sağlıklı egzersiz aralığının 20 dakika ile 35 dakika arasında olduğunu söyleyen Bektaş, “ Biz b-fit’te haftanın değişik günlerinde kardio, fit-karın, fit-popo, fit-jump, magicball dediğimiz uygulamaları yapıyoruz. Bu saydığım uygulamalar vücudun her bölümünü çalıştırıyor, çalışmayan bölge kalmıyor” diye konuştu.

TERLERSEM ZAYIFLAR MIYIM?

‘Çok terlersem zayıflarım’ düşüncesinin çok yanlış olduğunu, spor sırasında kaybedilen sıvıyı vücudun bir şekilde geri kazanmak zorunda olduğunu ve 8 saat içerisinde de geri aldığını dile getiren Bektaş, “Terlersem zayıflarım diye bir şey söz konusu değil. Çok yürürsem zayıflarım düşüncesinin tersine, vücutta yağ oranının fazla olduğu bölgeye göre çalışılmalı. Mesela karın bölgesindeki yağ oranınız fazlaysa, yürüyüş bacak ve kalça bölgenizi incelteceği için karın bölgeniz daha çok ortaya çıkacaktır. Şu bilinen bir gerçektir ki yanlış uygulamalarla yapılan yürüyüşlerde özellikle bacak kaslarınız zedelenebiliyor” dedi.  Doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Bektaş, konuşmasını, “Plates sadece duruş bozukluğunu giderir fakat aktif sporun her türü hem duruş bozukluğunu gideriyor hem de kilo vermemizi sağlıyor” diye sürdürdü.

DİYET DEĞİL, DOĞRU BESLENME

Sevinç Bektaş, diyetle bir ömrün geçebileceğine inanmadığını, diyet yerine sağlıklı beslenerek, proteini ve karbonhidratı doğru zamanda doğru öğünde alarak spor ve beslenme desteğiyle rahat kilo verilebileceğini söyledi. “Destekleyici beslenmeye örnek olarak, akşam yemeklerini çok erken saatlerde yemek, yemekten sonra hiç bir şekilde bir şey yememek, çayı şekersiz içmek, tatlı alışkanlığımızı kaldırmak, hamur işlerinden uzak durmak, karbonhidrata yüklenmeyip protein, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi ön planda tutmak diyebiliriz.” 

KADINLAR SPORU BENİMSEMELİ

Türk kadınının spora bakış açısının zayıf olduğunu dile getiren Bektaş, “Türk kadınının bu konuda bilgisi oldukça yetersiz. Çoğunlukla kulaktan dolma bilgilerle spora yaklaşıyorlar. Spor onlara külfet geliyor. İşte bu noktada b-fit üçyol olarak biz devreye giriyoruz. B-fit kadınlar için ideal çünkü kısa zamanda çok fazla efor sarf ettirerek kilo vermelerini, sağlıklı ve fit olmalarını sağlıyor. Ama maalesef Türk kadınının spora bilinci henüz yerleşmiş değil. 9 yıldır b-fit bunu yaymak için uğraşıyor. İzmir kadını diğer illere göre spor adına çok daha bilinçli. İzmir kadını bu anlamda çok farklı” dedi.

SPORDAN VAZGEÇMEYİN

Maddi yetersizliği yüzünden spor yapamayan bir çok kadın olduğunu vurgulayarak, “Kadınlar bir şekilde spora kazandırılmalı. Hiç olmazsa günde yarım saat yürümeliler. Bu durum yaşa, metabolizmaya, hava koşullarına göre değişir. Özellikle kış aylarında bunu yapmaları olası değil, bu yüzden zararlı besinlerden uzak durarak, sağlıklı beslenerek veya evde çok küçük egzersizlerle kendilerini destekleyebilirler” dedi. Her fırsatta sporun önemini belirten Bektaş, “Spordan asla vazgeçmeyin. Özellikle menopoz ağrıları, bel ve boyun fıtığı gibi şikayetlerin olmaması için spor şart. İmkanı olup da spor yapmayanlar, evlerinden, kuaför salonlarından, günlerden çıkıp bir an önce spora başlamalılar” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.