TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanlarının yemek şikayeti

Kamu Hastanelerinde personelin ve hastaların faydalandığı yemek hizmetinin taşeronlaşmasına tepki gösteren Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, yaptığı açıklamada yemek hizmetlerinin sözde kar elde etmek adına taşeron şirketlerine devredilmesinin doğru olmadığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık çalışanlarının yemek şikayeti

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde anket yaptıklarını vurgulayan Doğruyol, " İzmir İlinde bir hastanemizde çalışan personellere yönelik yaptığımız yemekle ilgili ankette çok çarpıcı sonuçlara ulaşmış bulunmaktayız.Yaklaşık 280 Personelin çalıştığı hastanede 205 kişiye sorulan sorularda çalışanların yaklaşık yüzde 85’i yemeklerin miktarını az bulmakta, yemeklerin çeşitlilik yeterliliği ile ilgili soruya yeterli bulmayanların oranı yüzde 92.2, besin değerleri açısından yetersiz görenlerin oranı yüzde 91.2, yemekleri lezzetli buluyor musunuz sorusuna yüzde 94.7’si 'hayır' cevabı vermiştir. Biz tahmin ediyoruz ki pek çok hastanemiz aynı durumdadır” dedi.

"HASTALAR DA MAĞDUR"

Taşeron şirketlerine yemek hizmetleri devredilmesiyle yemeğin kalitesi, oranı, hijyeni ve lezzetinin hem personeller hem de hastaları mağdur ettiğini belirten Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Bugün geldiğimiz noktada tüm devlet hastanelerinde yemek hizmeti taşeron şirketler tarafından yapılır olmuş, personel ve hasta memnuniyetsizliği de hat safhalara çıkmıştır. Hastanelerimizdeki yemek sorunu her geçen gün büyüyen bir sorundur. Tedbir alınmaz ise, önümüzdeki süreçte kurumlarımıza ve çalışanlarımıza daha fazla sıkıntı vereceği ortadadır. Geçtiğimiz günlerde bir hastanemizde yemek şirketi mensuplarından bazılarının bir devlet memuru hakkında tutanak tutması, yine başka bir hastanemizde, yemeğin içinden çıkan bir yabancı maddeyle ilgili tutanak tutmak isteyen personele aba altından sopa gösterilmeye çalışılması, gidişatın sağlıklı olmadığını göstermektedir” şeklinde konuşarak bu sorunun çözülmesi yönünde gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.