TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Macunu tekrar diriliyor!

Yüzyıllardır yapılan Osmanlı macunu günümüzde tercih edilen tatlılardan birisi değil ama son zamanlarda bu macuna yönelik talep artışı var. Bizde mesleğin asıl sahiplerinden Osmanlı Macunu hakkında bilgi aldık

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Osmanlı Macunu tekrar diriliyor!

TANER UYANIKER

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, geleneksel damak tatlarımızdan olan Osmanlı macunu, bir çok baharat ve meyvenin doğal yönlerle kaynatılmasından elde ediliyor. Tepsilere dökülüp soğuduktan sonra özel macun kaşığı ile çubuğa sarılıp ikram ediliyor. Yüzyıllardır süre gelen bu lezzet ve kültürü çevremizde ne kadar görüyoruz? Bitmekte olan mesleklerden birisiyken insanların ilgisiyle tekrar hareketlenen bu kültür mesleğini icra eden ustamızla konuştuk. Üç yıldır bu meslekte yer alan Ramazan Sepetli lezzeti kadar meşakatli yapım sürecininde olduğunu söylediği Osmanlı Macunu'nu üç yıldır yaptığını söyledi.

BİR MUCİZE                                                                                                                                     Osmanlı macunu'nun günümüzde bitmek üzereyken bunu tekrar canlandırdıklarını söyleyen Sepetli, “Havalar güzel olunca işlerimiz daha iyi oluyor. Kardeşim bu işi 15 yıldır yapıyor. O başladığında bu iş bitmek üzereydi daha sonra bu iş artmaya başladı. Belediyeden bu kültürün ölmemesi için bir destek görmüyoruz. Bizim ürünlerimiz 5 çeşit oluyor. Limon, vişne, kivi, muz ve portakal var. Bunun 5’ini bir arada yemek bir mucizedir” dedi

HİÇ BİR KATKI MALZEMESİ YOK                                                                                                    Osmanlı Macunu'nun sağlıklı olduğunu söyleyen Sepetli, “Bunu kendimiz yapıyoruz hiç bir katkı maddesi kullanmıyoruz. İçinde boya gibi katkı malzemeleri kesinlikle bulunmuyor. Satışlarımız ise soğuklarda daha durgun. Havalar güzel olduğunda işlerimizde daha iyi oluyor. İnsanlar güzel havalarda daha çok dışarı çıkıyor, bu da bizim işimize olumlu yönde yansıyor. Benim favori macunum portakallı olandır. Bizim devamlı müşterilerimiz var tadan müşterilerimiz sonra bizi arıyorlar almak için” dedi.

Evli ve  3 çocuk sahibi olduğunu söyleyen Sepetli, “ Bununla ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Sağlık bakımından bir güvencemiz yok. Sigortasızım” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.