TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Saldırıların sorumlularının takipçisi olacağız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Mersin ve Adana binalarına yapılan saldırıları kınadığını belirtti. Davutoğlu, “Hem saldırıları kınıyorum, hem de saldırıların müsebbipleri kimse sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Saldırıların sorumlularının takipçisi olacağız’

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'dan özel Ana uçağı ile Konya'ya, oradan da helikopterle Karaman'a geçti. Aktekke Kent Meydanı'nda yaklaşık 12 bin kişiye seslenen Davutoğlu, Mersin ve Adana'da HDP'ye yapılan saldırılara değindi. Seçim çalışmaları başlamadan önce herkese bu seçim kampanyasının demokrasi şöleninde geçmesi için çağrıda bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Herkese seçimlerden önce çağrıda bulundum. Gelin bu seçim kampanyası bir demokrasi şölenine çevirelim. Kimse kimseye hakaret etmesin. Kimse kimseye her hangi bir şekilde yol açmasın. Hepimiz şiddete, teröre, baskıya, karşı dimdik duralım. Hatta yuhalama söz konusu olduğunda. Biliyorsunuz özellikle miting meydanlarından rica ettim” dedi.

SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Çağrılara rağmen bugün HDP binalarına saldırının olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: “Ama maalesef aldığımız haberler hepimizi üzüntüye sevk etti. Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırılar oldu. Buradan AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum, kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında her hangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, onun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime karşı olursa, olsun. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldıranların hesabını sorduk.”

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Saldırı ile ilgili İçişleri Bakanıyla görüştüğünü ve net talimatlar verdiğini belirten Davutoğlu, “Bu saldırının arkasında kim varsa çıkarın. Müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın dedim. Birileri provokasyon yapabilir. Birileri seçim ortamını bozacak şiddet ve eylemlerde bulunabilir. En başından beri bunu bekliyorduk. Böyle provokasyonların olabileceğini kaygı ile izliyorum. Buradan söylüyorum. Hem saldırıları kınıyorum, hem de saldırıların müsebbipleri kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Hepimiz kime karşı olursa olsun, partilere, seçim kampanyalarına yönelik saldırılar karşısında ilkeli bir tutum takınmalıyız. Aynı şekilde, bizim de birçok seçim büromuz saldırıya uğradı. Milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı. Siirt’te, Van’da, Ağrı’da o zamanda bu çağrıda bulunduk” diye konuştu. 

MUHALEFETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Davutoğlu, “Şimdi HDP, MHP ve CHP parti liderlerine ve teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum. Hep beraber, kim yaparsa yapsın, şiddetin karşısında kararlı bir şekilde devam edelim” dedi. Davutoğlu, “Saldırılara karşı bu net tavrı ortaya koyarken aynı zamanda bu saldırılardan hareketle her hangi bir provokatif eylemler olursa ya bu saldırlar bir şekilde yön saptırarak AK Parti’yi ve hükümeti suçlayacak niteliğe bürünürse, buna da taviz vermeyiz. Bir en başından itibaren her türlü saldırı ve şiddete karşı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kimse buradan bir mağduriyet ya da hükümeti suçlayıcı tutuma girmemelidir. Hep beraber 7 Haziran’a barış içinde gireceğiz” dedi. (DHA/KARAMAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.