TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Atanamayan değil, atanmayan öğretmenleriz”

Atanamayan öğretmenler seslerini duyurmak adına düzenledikleri basın açıklamasında, eylemlerinin devam edeceklerini vurguladılar

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Atanamayan değil, atanmayan öğretmenleriz”

DİLEK BAKIRKAYNAK

 

“Atanamayan değil, atanmayan öğretmenleriz” gibi bir çok sloganın yer aldığı, Konak Kemeraltı girişinde düzenlenen basın açıklamasında Türkçe Öğretmeni Güldane Taş, “Bizler! Bu ülkenin evlatları, yine bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştirecek öğretmenler, bugün sınıflarımızda, öğrencilerimizin başında olmak yerine burada eylem yapmak zorunda kalan eğitim emekçileriyiz. Öğretmen olabilmek için yıllarca dirseklerini çürütüp göreve başladığı günün hayalini kuranlarız. Senelerce bilgimizi ölçtüğü iddia edilen sınava girip kontenjan bahanesi ile atanamayanlarız, intihar edenleriz! Dostlar, kardeşler! Biz Türkiye’de iki yüz bin öğretmenin açığı olduğunu biliyoruz ve hakkımız olan atamaların yapılmasını istiyoruz. Kontenjan adaletsizliğine dur demek için, bugün ve bundan sonra her gün eylemlerimiz devam edecektir. Yanımızda yer alan ve bize hak veren herkesi bu onurlu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz! Ataması yapılmayan Branş öğretmenleri” şeklinde konuştu.

Basın bildirisinin okunmasının ardından branşçılar ve sınıfçılar olarak ayrılan iki grup halinde Andımız okunarak daha sonra branş öğretmenlerinden temsilciler kendi branşlarındaki sorunları dile getirmek adına yer aldı. Eylem Konak Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar yapılan yürüyüş ile son bulurken anıta siyah çelenk bırakılarak orada da bir basın açıklaması yaptılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.