TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteciler muayene edildi

Foça'da tarım işçiliği yapan mülteciler ikinci kez sağlık taraması yapıldı. Yapılan sağlık taramasında, bölgede parazit hastalıklarının yaygın olduğu ve devletin bu konuda sağlık önlemleri alması gerektiği belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mülteciler muayene edildi

NEŞE YAVUZ

Halkların Köprüsü Derneği üyesi sağlık çalışanları Foça'da yaşayan mültecilere sağlık taraması yaptı. Foça'nın Gerenköy Mahallesi’nde yapılan taramada dernek üyesi sağlıkçılar, ev ev dolaşarak sağlık sorunu olan herkesi muayane etmeye ve sorunlarını tespit etmeye çalıştı.

PARAZİT HASTALIKLARI YAYGIN

Tarama esnasında en çok kalabalık yaşamdan kaynaklı parazit problemleri belirlenirken, hijyen ve temizlik eksikliğinden kaynaklı sağlık problemlerinin de oldukça çok olduğu tespit edildi. Çok sayıda hamile kadının da kayıt altına alındığı köyde çocuklarda üst solunum yolu hastalıkları ve idrar yolu hastalıkları, yaşlılarda ise romitizma hastalıkları görüldü.

Mültecilerin sağlık sorunu konusunda en büyük problemi ise hastanelerde ve sağlık ocaklarında dertlerini anlatamamak. Uzak olmasından kaynaklı hastaneye gidemediklerini ve sağlık ocağına gittiklerini ifade eden mülteciler, yanlarında Türkçe bilen biri olmadığında dertlerini hekimlere anlatamadıklarını dile getirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.