TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ İtibarı haramda aradılar”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk seçim mitingini başlattığı Çankırı'da yaklaşık 8 bin kişiye hitap ederken, AK Parti’nin itibarı haramda arayıp, soygunda bulduğunu öne sürdü

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“ İtibarı haramda aradılar”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Çankırı mitinginde yaptığı konuşmada, 13 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP iktidarının kırılmadık gönül bırakmadığını, ağırlaşan geçim şartlarının insanları canından bezdirdiğini söyledi. Gençlerin umutsuz ve işsiz olduğunu belirten Bahçeli, "Küçük bir azınlık ve kaymak tabaka dışında herkes halinden şikayetçidir. Sizler helal kazancınızın peşindeyken, iktidardaki zümre harama batmıştır. Sizler aç ve açıkta iken, iktidar kadroları bolluk ve lüks içindedir. Sizler doğruluğun izindeyken, iktidardaki menfaat çetesi yozlaşmanın pençesinde, yabancılaşmanın tarafındadır" dedi.

ZALİMLİĞİN SULTASINI SÜRDÜLER

Bahçeli, Çankırı'da coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "AKP, ayakkabı kutularını sizden çaldıklarıyla doldurmuştur. AKP, yatak odalarını sizden aşırdıklarıyla taşırmıştır. Rüşvetçiler 13 yıldır iktidardadır. Soyguncular 13 yıldır keyif ve konfor içindedir. Yolsuzluk ve vurgun şebekelerinin 13 yıldır yediği önünde, yemediği ardındadır. Biliyorsunuz, Ankara'ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray diktiler. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 trilyon 370 milyar lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah'la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Sarayda altın varaklı bardaklardan kana kana içtiler. Pahalı tabaklarda tıka basa yediler. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Müsrifliğin dibini boyladılar. Kanunsuzluğun çukuruna gömüldüler. Çankırı'nın servetini hortumladılar. Bir yanda hırsızlık yaptılar, diğer yanda ahlakı susturdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşaltılar, diğer yanda bana mısın demediler."

ANAYASA'YI DEFALARCA İHLAL ETMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK takviyeli başkanlık rüyasını gerçeğe dönüştürmek istediğini söyleyen Bahçeli, "Yürürlükteki sistemi rafa kaldırmak için kılıktan kılığa girmekte, yalandan yalana koşmaktadır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP'nin fiili eşgenel başkanı gibi siyaset yapmaktadır. Erdoğan Anayasa'nın kendisine çizdiği sınırları defalarca ihlal etmiştir. Erdoğan tarafsızlığını kaybetmiştir. Erdoğan 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimi'ni başkanlık sistemine geçiş için basamak, kendi ifadesiyle istasyon olarak görmektedir. Bu cüret, bu pervasızlık, bu pişkinlik Türkiye'ye ağır yansıyacaktır. Türk milleti 7 Haziran'da başkan, diktatör, kral, sultan, şah, emir seçmeyecektir" diye konuştu.

"DEFOLU BİR BAŞBAKAN"

Başbakan Davutoğlu'nun boşuna konuştuğunu, boş yere vakit kaybetmekte olduğunu kaydeden Bahçeli, "Çünkü Türk milletine söyleyeceği hiçbir şey yoktur. Biliniz ki, AKP; siyasi varlığı ve geleceği için oy istemekten tamamen uzaktır. Davutoğlu ve partisi artık siyaseten askıda, ahlaken ve fiilen devre dışıdır. AKP kadük bir partidir. Davutoğlu, Erdoğan'ın başkanlık sistemine hizmet eden, uzaktan kumandayla yönetilen; iradesiz, etkisiz, yetkisiz, hedefsiz, hevessiz defolu bir Başbakan'dır. Böyle bir Başbakan, böyle bir hükümet bugüne kadar hiç olmamış, eşi benzeri de hiç görülmemiştir" dedi. (DHA/ÇANKIRI)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.