TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu kullanımına 5 dakikada tespit

Sentetik uyuşturucu maddesi bonzainin kullanımını test etmek beş dakikada mümkün olacak

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uyuşturucu kullanımına 5 dakikada tespit

Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılan test kiti ile çocukların sigara kullanıp kullanmadığı bile tespit ediliyor. Ne kadar emin olunursa olunsun, ‘Acaba benim çocuğum da uyuşturucu madde kullanıyor mu’ diye endişelenen ailelerin imdadına yüzde 95’i üzerinde doğruluk oranı veren noble uyuşturucu test kiti yetişecek. Bir kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı, hatta hangi tür madde kullanıldığını tespit eden ürün ile aileler beş dakika içerisinde endişelerini giderebilecek. Başta kokain, extacy, eroin, amfetamin, morfin ve nikotini tespit eden kit için sadece çocuğun idrarı yeterli olacak.

“AİLELER EVLERİNDE TEST YAPABİLİR”

Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olarak kullanılan uyuşturucu test kitinin Türkiye’deki en kapsamlı kit olduğunu söyleyen ürünün Türkiye distributörü Serdar Elgay, İzmir'den ürün için yola çıktıklarını belirtti. Ürünün eczanelerde satışının yapılmaya başlandığını aktaran Elgay, şunları söyledi: “Son günlerde Türkiye’de artan uyuşturucu kullanımının arttığı ve kullanım yaşının 10’a indiği tespit edilmiştir. Bu konuda firma olarak 6 ay yapılan uzun bir araştırma sonucunda noble test kiti Türkiye’ye getirilmiş ve Ulusal Bilgi Bankası’na kaydı yapılmıştır. Ürünümüz çok kısa bir sürede yani 5 dakika içinde kişiden alınan idrar örneğiyle ne kullanıldığını ortaya koymaktadır. Aileler ürünü alıp test aşamasında kendileri de sonuçlara ulaşabilir. Ürün şu anda eczanelerde mevcuttur. Alımı ve kullanımı çok basittir ve kısa sürede sonuca ulaşmaktadır. Ürünün içinde sonuç pozitif çıktığında nerelere gidilmesi gerektiği, kimlerle muhatap olunması gerektiği ve nereden yardım alınması gerektiği hususunda bilgi mevcuttur.” Serdar Elgay, Türkiye’deki AMATEM ve üniversitelerde uyuşturucu madde kullanım tespitinin kan yoluyla yapıldığını ancak sonuçların çok hızlı alınamadığına işaret etti.

SİGARA KULLANIMINI BİLE TESPİT EDİYOR

Türkiye’de bu derece kapsamlı bir kitin bulunmadığını ifade eden Elgay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ebeveynlerin bu kiti alıp, çocuklarında nikotini yani sigarayı bile kullanıp kullanmadığını tespit etmeleri mümkün. Ürün 6 parametreden oluşuyor. Kokain, amfetamin, ekstacy, morfin, eroin ve nikotini içeriyor. Bonzai ile ilgili dünyada böyle bir maddeye rastlanmadığından kitlerin bonzaiyi bazen gösterme şansı oluyor bazen olmuyor. Ama bonzai belli kimyasallardan oluştuğundan örneğin içinde eroin de vardır, o nedenle teste tabi tutulduğunda tespit edilmesi çok yüksek oluyor.”

İDRAR ÖRNEĞİ YETERLİ

Ürünün kullanımının oldukça kolay olduğunu aktaran Serdar Elgay, şu bilgileri verdi: “Alınan idrar örneği kutu içerisine yerleştiriliyor. Düz bir zeminde beklemeye bırakılıyor. 5 dakika sonra etiketi çıkarıp, pozitif ve negatif değerlendirmeleri görüyoruz. Eğer kişi bir madde kullanıyorsa pozitif tarafta tek çizgi çıkıyor. Eğer kullanmıyorsa tek ve flu çizgi olmak üzere iki çizgi çıkıyor. Cihaz tek kullanımlıktır. Tek kullanımda negatif pozitif sonuçlar alınıp değerlendiriliyor. Bir kez kullandıktan sonra atıyoruz. Aynı gebelik testi gibi düşünülebilir.” Ürünün en büyük özelliğinin Amerika Sağlık Bakanlığı’na bağlı FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı olduğunu söyleyen Elgay, Türkiye’deki en kapsamlı kit olan noble için İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. (İHA/İZM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.