TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ücretsiz yoldaş araba

TMMOB ve DİSK’in desteklediği ‘Yoldaş Araba’ projesi tanıtımı İzmir Ziraat Mühendisleri Odası’nda yapıldı. İşi gereği kendi aracını kullanmak zorunda olan, ama bu mülkiyeti diğer vatandaşlar ile paylaşmak isteyen gönüllü sürücülerin talepleri üzerine projelenen ‘Yoldaş Araba’ bugün yola çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ücretsiz yoldaş araba

SELDA AK

Durakta beklerken göreceğiniz bu araçlara hiçbir ücret ödemeden binebilecek ve sürücünün güzergahı boyunca şehirde istediğiniz yere kadar yolculuk yapabileceklerini belirten TMMOB dönem sözcüsü Melih Yalçın, “Tamamen gönüllü bir paylaşım hizmeti verecek olan bu araçlara ‘Yoldaş Araba’ adını uygun bulduk. İşi gereği kendi aracını kullanmak zorunda olan, ama bu mülkiyeti hemşehrileri ile paylaşmak isteyen gönüllü sürücülerin talepleri Yoldaş Araba fikrini doğurdu” dedi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yöneticisi Emine Beğer, “Proje ile amacımız, kapitalizmin bizleri yalnızlaştıran ve bireyselleştiren çabalarına karşın, inatla kent ve dayanışma kültürünü canlandırmak ve yükseltmek. Ayrıca bu yolla kent içinde kördüğüm haline gelen toplu ulaşımda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini bir nebze olsun giderebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

ÇIKARTMALAR İÇİN BAŞVURU

Projeye dahil olmak ve Yoldaş Araba çıkartmalarını almak isteyen sürücülerin, bu çıkartmaları şimdilik Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’ne başvurarak alabileceklerini belirten Beğer, “Sürücüler, başvuru sırasında ruhsat ve kimlik bilgilerini ileterek bir form dolduracaklardır. Bu küçük bürokratik uygulamanın tek amacı, kötü amaçlı kullanım olasılığını en aza indirerek, yolcular açısından güvenilir Yoldaş Araba sürücüleri profili yaratmaktır. Bireyselleşmenin yerine ortaklaşmayı ve dayanışmayı koyan Yoldaş Araba modelinin önce kentimizde ve sonra her yerde yaygınlaşması umuduyla, yurttaşlarımızı bu projeyi sahiplenmeye ve paylaşmaya çağırıyoruz” dedi.

GÜVENLİ YOL ARKADAŞLIĞI

Projeye fikir sahipliği yapan Kemal Özçakar, “İnsanlar, durakta beklerken yanına yanaşıp araca davet ettiğimizde şüpheli gözlerle bakıyorlar. Araba boş olduğu halde binemiyor. İletişim ve dayanışmayı geliştirmek için bu projeyi düşündük. Hiçbir ücret talep edilmeden yol arkadaşlığı yapacak. Arabalara yapıştırılacak çıkartmalar ile yolcuya güven verilmiş olacak. ‘Değiştirmek mümkün mü?’ sorusu üzerine ‘evet mümkün’ diyerek bu projeye başladık. Bu projenin temel amaçları dayanışmayı, iletişimi geliştirmek ve kent kültürünü yaşatmaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Başvurular ve detaylı bilgi Yoldasaraba.net sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.