TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu çocuklar yarınımızdır

Çocuk istismarı ve ihmalini önlemek amacıyla yapılan ‘Mutlu Çocuklar Yarınımızdır’ projesinin açılışı Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2014 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mutlu çocuklar yarınımızdır

AHMET TOPRAK

Karabağlar Kaymakamlığı nezdinde, Çocuk istismarı ve ihmalini önlemek amacıyla yapılan ‘Mutlu Çocuklar Yarınımızdır’ projesinin açılışı Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un da katıldığı ve açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, çocuk istismarına yönelik hazırlanan rapor hakkında bilgiler verildi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, açılışta şunları söyledi: “İlçemiz 500 bine yaklaşan nüfusuyla ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi, hatta bazı şehirlerden bile büyük bir ilçe. Ekonomik olarak en zenginlerin ve en fakirlerin olduğu bir yer, çelişkili bir yapısı var. Bundan kaynaklı sosyal problemlerin de olduğu bir yer burası. Bu sorun hep vardı ama bu sorunun önüne bir türlü geçilemiyordu. Ekonomik sorunların daha fazla olması bu sorunun hep geri plana atılmasına neden oldu. Çocuk ihmal ve istismarıyla ilgili ailelere ve devlete düşen görevler var. En kalıcı çözüm eğitim. Bu sorun en iyi şekilde eğitimle çözülebilir. Ben projeyi gerçekten çok önemsiyorum. Çünkü bu tür projelerin geneli ya Avrupa Birliği ya da kalkınma ajansları kaynaklı projeler. Ama bu proje kimsenin projesi değil, yani herkesin projesi. Kimseden katkı almadan, değişik kamu kuruluşlarının, bir avuç gönüllü insanın bir araya gelerek ve karşılığında hiçbir ekonomik beklentileri olmaksızın hazırlamış oldukları bir proje. Bu yüzden emeği gecen herkese, katkısı olan herkese hepinizin önünde teşekkür ediyorum.”

HİZMETİN ROLÜ ÖNEMLİ

Projenin tanıtım ve sunumunun yapıldığı açılışta, çocuk istismarının ve ihmalinin önüne geçebilmek için ne tür yollar izlenilmesi gerektiği hakkında da bilgiler sunuldu. Oturuma katılan Prof.Dr. Cahide Aydın (Ege Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi Başkanı), Yrd.Doç.Dr. Feyza Umay Koç (Ege Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı) ve Arda Tomba (Ege Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi-SHU) proje hakkında bilgiler verdi. Çocuk İzlem Merkezi Sorumlusu Uzm.Dr. Sevay Alsen ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özkan Yücel, çocuk istismarı ve ihmalinin hukuki boyutlarını ele alarak katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra Karabağlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Tuncay Yılmaz çocuk istismarı ve ihmalinde sosyal hizmetlerin rolüne değindi.

ORTAK BİR ÇALIŞMA

Karabağlar Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen proje, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabağlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklığında gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Koruma Birimi, Karabağlar İlçe Müftülüğü, Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İzmir Çocuk İzlem Merkezi, İzmir Barosu, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin paydaşlarından olduğu projeye Karabağlar ilçesi sakinleri, Karabağlar’da bulunan ilk derecedeki okullarda görev yapan idareciler, öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı. Katılımcılara önemli bilgilerin verildiği panelde çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi ve erken müdahale sağlamanın önemine dikkat çekildi. Projenin yürütme kurulu yetkilileri, Türkiye’de toplumun çocuk istismarı ve ihmali konusunda bilgi eksikliğinin olduğu ve bu eksikliği gidermek için uygulanan eğitim programlarının da sayısının yetersiz olduğunu vurguladı. Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesinde bilgi düzeyinin artıkça ihmal ve istismarın görülme oranının azaldığını belirten yetkililer, proje kapsamında öğrenci velilerine, rehber ve sınıf öğretmenleri ile okul idarecilerine önemli bilgiler aktardı. Göreve geldiği günden beri proje kavramına büyük önem verdiği için Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’a teşekkür eden yürütme kurulu yetkilileri, çocuk ihmal ve istismarını önleme amacıyla hazırlanan ‘Mutlu Çocuklar Yarınımızdır’ projesinin bir model olacağına da dikkat çekti.  Proje açılış töreninin ardından kokteylle devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.