TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİSİM hepimizin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük beğeni toplayan bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in Halkapınar’daki merkezinde her gün onlarca bisikletin tamiri ve bakımını yapıyor. Arızaların büyük çoğunluğunun bilinçli olarak verilen zararlardan oluştuğunu söyleyen Büyükşehir yetkilileri, “Bisikletlere zarar verenler, maddi kaybın yanı sıra İzmirlileri bisiklet keyfinden de alıkoyuyor. Unutmayalım ki, BİSİM hepimizin” uyarısı yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BİSİM hepimizin

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olarak 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi “BİSİM”in kalbi,  İZULAŞ’ın Halkapınar’daki tesislerinde atıyor. Bisiklet keyfinin kesintiye uğramaması için hummalı çalışmanın yaşandığı merkezde, bisikletlerin bakımı ve tamiratlarının yanı sıra, kiralama sırasında sorun yaşayan kullanıcılara da telefonla destek olunuyor. Her gün düzenli olarak bakımları yapıldıktan sonra hizmete sunulan bisikletler, gün boyunca park yerlerindeki kameralarla izleniyor. Arızalandığı tespit edilen bisikletler merkeze getirilerek hızlı bir şekilde onarılıp aynı gün içinde tekrar hizmete sunuluyor. Ufak arızlar ise park yerlerinde gideriliyor.

Vandalizme dikkat!

Merkezde her gün ortalama 50 bisikletin tamiratı yapılıyor. Uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerden yapılan bisikletlerde yaşanan arızaların büyük çoğunluğu, bilinçli verilen zararlardan oluşuyor. Bir yılda 315 binin üzerinde kiralamanın yapıldığı BİSİM’in en iyi şekilde hizmet vermesi için çalıştıklarını belirten yetkililer, “BİSİM’i hizmete girdiği tarihten itibaren çok sevildi. Özellikle havaların güzel olduğu günlerde büyük talep görüyor. Bisikletlere bilinçli zarar verenler maddi kaybın yanı sıra hem bizi iş gücümüzden hem de İzmirlileri bisiklet keyfinden alıkoyuyor. Unutmayalım ki, BİSİM hepimizin” diye konuştu. 

2 yeni durak önümüzdeki ay hazır

Halen İnciraltı- Mavişehir arasındaki 28 kilometrelik sahil şeridinde 29 istasyon, 311 bisiklet, 439 park yeriyle hizmet veren BİSİM, yeni yapılan eklemelerde yakın zamanda 31 durak, 400 bisiklet ve 600 park yeriyle hizmet verecek. Konak Metro İstasyonu’nda yapımı devam eden yeni bisiklet durağıyla BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonunda ilk adım atılırken bir diğer yeni durak ise motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’nde kuruluyor. İki durağın da bu ay içinde hizmete alınacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.