TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkyılmaz Kütahyalılarla buluştu

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den İzmir 1. Bölgeden milletvekili aday adaylığı için İzmir İl Sağlık Müdürlük görevinden istifa eden Dr. Bediha Türkyılmaz İzmir’deki Kütahyalılarla buluştu

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkyılmaz Kütahyalılarla buluştu

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı ve sağlık alanında birçok projelere imza atmış olan İzmir eski İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir’de yaşayan Kütahyalıların davetlisi olarak yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir toplantıda halk ile buluştu. Salondan dışarıya taşan kalabalığın sık sık “Simav seninle gurur duyuyor” tezahüratlarını duyan ve 2 bin Kütahyalıyı karşısında gören Türkyılmaz gözyaşlarını tutamadı.

İzmir Yumurta Satıcıları Derneği’nin düzenlediği, Simav Karacahisarlılar Derneği, Kuşulular Derneği, Karamanlılar Derneği, Zafer Tepe Çalköylüler Derneği’ Gediz Yeşilovalılar Derneği, Orhanlılar Derneği’nin katkı sağladığı ve katıldığı gecede açılış konuşmasını İzmir Yumurta Satıcıları Derneği Başkanı Ufuk Aksoy yaptı. Aksoy, “Sevgili Dernek Başkanlarım, değerli meslektaşlarım ve çok kıymetli hemşerilerim, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yıl 2013, ailesiyle beraber denize giden, bizlere göre şehit olan rahmetli Selami Akdoğmuş kardeşimize bir Kütahyalının verebileceği en büyük desteği AK Parti aday adayımız Sayın Bediha Türkyılmaz hanımefendi vermiştir. İzmir’de 60 binin üzerinde Kütahyalı ikamet ediyor. Böyle bir aday adayımız şimdiye kadar nasip olmadı. Bizden biri bizim insanımız. Kütahyalılar olarak adayımızın arkasındayız” dedi. Daha sonra Ak Parti İzmir 1. Bölge Aday Adayı Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz’ı sahneye davet etti. Bediha Türkyılmaz, “Çok Kıymetli amcalarım, teyzelerim, abilerim, ablalarım, kardeşlerim hemşerilerim, bu akşam buraya geldiğiniz birlikteliğimize katkı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum. Kütahya Türk tarihinin beşiğidir; Kütahyalı ise tarihine gelenek göreneklerine bağlı, dürüst, kadirşinas olduğu kadar, kanaatkar ve tevazu sahibidir. Doğduğum, aynı zamanda da doyduğum İzmir’imizde, hemşeriliği ve Kütahyalılık ruhunu herkese gösteriyoruz ve göstereceğiz” ifadelerinde bulundu.

“BORCUMU ÖDEMEYE ÇALIŞTIM”

Türkyılmaz, insanlara borçlu olduğunu düşündüğünü söyleyerek, “’İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olan ve hizmet edendir’ Hadisi Şerifinden yola çıkarak bu noktaya geldim. Belki sizlere tuhaf gelecek ama aklım erdiği günden bu yana borçlu doğduğumu düşünüyorum. Kime? Anneme, babama, ülkeme, gariplere, yaşlılara, engellilere, fakir ve kimsesizlere… Bu borcumu önce doktor olmayı isteyerek ödemeye çalıştım. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olup, hasta bakmaya başlayınca da 13 yıl boyunca hasta baktıkça kendimi iyi hissettim, hastaysam hasta baktıkça iyileştim. Hep borcumu ödemeye çalışırcasına. Neden mi? Çünkü sağlıklı doğmuştum. Sağlıklı ve mutlu bir çocukluk yaşamıştım, ailem açısından da şanslıydım. Babam daha ben ilkokula başladığım dönemlerde kendisinin Arapçayı bilmesi ve müftü olması nedeniyle bana zorla Arapça dersleri vermeye başlamıştı. Evdeki tedrisat o zamanlarda pek hoşuma gitmese de, ‘Allah’ım keşke bu akşam babam bana verdiği dersi unutsa’ diye dua etsem de çok zaman geçmeden ben evdeki tedrisatın meyvelerini toplamaya başlamıştım. Başarılı bir öğrenciydim. Hem sağlıklı, hem evde şanslı; Evet neticede bu şanslar herkese nasip olmayabilirdi. Dolayısıyla evet borçluydum… Doktor olarak ödemeye çalışmak da benim borcumu ödemeye yetmedi” dedi.

Vatandaşların sorunlarını çözmek için adım adım gezdiğini ifade eden Türkyılmaz, “3 ay gibi bir seçim sürecinde Kütahya’yı ilçe ilçe, Simav’ı ise adım adım gezerek oralardaki hemşerilerimin sorunlarını anlamaya ve elimden geldiğince çözmeye çalıştım. Bir de Simav’da deprem yaşadık, Rabbim bir daha böyle afetlerden bizi esirgesin. 30 bin deprem mağduru sokaklarda çadırlarda kaldı, aylarca sıkıntılar çekti. O dönemde ivedi bir şekilde Başbakanımızın yanına gidip, yüzyüze oradaki sıkıntıları konuşup Başbakanımızın kısa süre içerisinde bölgeye gelmesine vesile olduğum için de çok mutlu oldum. Nasipte meclise 2011 de vekil olarak gitmek yokmuş, ama nasibimizde İzmir’e Sağlık Müdürü olarak gelmek ve Simav’a İzmir’den sağlık desteği vermek varmış” şeklinde konuştu.

“İZMİR’E HİZMET EDECEĞİM”

Doktor Bediha Türkyılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Daha sonra tekrar genel seçimler gelmişti ve benim bir karar vermem gerekiyordu. İzmir’de yaklaşık 3 yıldır Sağlık Müdürü olarak çalışıyordum ve İzmir’deki sorunları ve çözümlerini de görmeye başlamıştım. Ayrıca deprem sonrası Simav’dan neredeyse 1 vekillik nüfus İzmir’e taşınmıştı. Ayrıca benim İzmir’de gördüğümden çok hemşerim vardı ve İzmir’de de vekil olarak yapılması gerekli çok hizmet vardı. Düşünmeden Yeni Türkiye’nin 3. Büyük ilinin Sağlık Müdürlüğü görevini bıraktım. Devletimizin birliği, milletimizin huzuru, ekonomik istikrarın devamı ve İzmir’in hizmete kavuşması amaçlarıyla, İzmir’den AK Parti 1. Bölge milletvekili aday adayı olarak yola çıktım. Rabbim nasip ederse de bundan sonra sizlerin duaları ve destekleriyle adaylık süreci netleşecek. Bu süreç netleşip te Başbakanımız bana İzmir’de hizmet etme imkânı verirse hep birlikte teşkilatlarımızla ve sizlerle çalışacağız dedi. Ne yapacağız? İnşallah bu geceki gibi hep birlikte olacağız, birbirimizi dinleyeceğiz, sorunlarımızı paylaşacağız ve çözmeye çalışacağız. Rabbim bu hedeflerimi gerçekleştirebilecek isem bu yolları bana açık eylesin. Ve yine ben sizlere layık isem ve hep birlikte olabilecek isem bu vekillik bana nasip olsun diyor sizlere tekrar en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.