TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap Fuarı’nda imza şöleni

Kitap Fuarı’nda Cavit Kürnek ‘Sardunyanın Adı Maria’ ve ‘Dalgaları Saymak’ kitaplarıyla yer alırken Hakkı Avan ve Seval Arslan ise ‘Niobe Ağlayan Kaya’ kitaplarını imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitap Fuarı’nda imza şöleni

ANIL YIKGEÇ

Üç salon ve üç konferasyon salonuyla bu yıl da büyük ilgi gören Kitap Fuarı’nda adeta yazarlar geçidi vardı.

60 YILIN EMEĞİ

Fotoğraf sanatçısı-Yazar Cavit Kürnek Kitap Fuarı’nda ‘Sardunyanın Adı Maria’ ve ‘Dalgaları Saymak’ isimli kitaplarını imzaladı. Kanguru Yayınları’ndan çıkan ‘Dalgaları Saymak’ isimli romanı kendini bulmaya çalışan bir kadının hayatını değiştirme sürecini anlatıyor. ‘Sardunyanın Adı Maria’ kitabı ise 37 tane öyküden oluşuyor. Çeşme’nin sevilen isimlerinden olan sanatçı Cavit Kürnek, 60 yıllık fotoğraf sanatçılığının yanında yazarlık ve çizim çalışmalarını da sığdırdı. Dört gün boyunca fuarda kitapseverleriyle buluşan Kürnek, kendi fotoğraflarından oluşan kartpostalları da kitaplarını alanlara armağan etti.

HEM EFSANESİ HEM ŞİİRLERİ VAR

‘Ağlayan Kaya Niobe’ isimli kitabın yazarları Hakkı Avan ve Seval Arslan da Arkeoloji ve Sanat Yayınevi standında kitapseverlerle buluştu. Hakkı Avan, Niobe kitabı Manisa’da Niobe’nin öyküsünden yola çıkarak hazırladıklarını söyledi. ‘Niobe Ağlayan Kaya’ isimli kitap hem Niobe’nin efsanesini anlatıyor hem de onunla ilgili şiirleri barındırıyor.

Manisa’nın önemli simgelerinden biri olan Niobe’yi anlattıklarını söyleyen Avan, “Bu kitap, hem onun hikayesini anlatıyor hem de onunla ilgili şiirleri barındırıyor. Gerçek bir kişilik olan Niobe Manisa’nın önemli simgelerinden biridir. Bu kentin kuruluşu 5 bin yıl öncesine uzanıyor. Bu bakımdan da Niobe söylence kişisi olmak yanında gerçek bir babanın kızıdır. On iki çocuğu oluyor. Çocuklarıyla çok övünen bir anne. Hem kral kızı hem de kral eşi. Çocuklarının diğer tanrılar tarafından öldürülmesi sebebiyle on gün boyunca ağlayan Niobe, Tanrı Zeus tarafından bir taşa dönüştürülüyor. Bugün Manisa’da Çağdaş Deresi’nin kenarında ‘Ağlayan Kaya’ olarak biliniyor. Bu kitapta da doğal anıt olan kayayı anlatıyoruz. İki buçuk yıl içinde Seval Arslan ile beraber yazdık” dedi.

KADINLARIN VE ACILI ANNELERİN SİMGESİ

Acılı annelerin ve kadınların simgesi haline gelmiş olan Niobe’yi anlatmayı tercih ettiklerini ifade eden Seval Arslan ise, “Manisalıyız ve Niobe de memleketimizin bir değeri. Niobe ağlayan kadınların, acılı annelerin de simgesidir. Ben de bir kadın olarak Manisamızın adını kültür turizm anlamında duyurmak ve bilinmeyen yönlerini çıkarmak adına böyle bir çalışma yaptık. İki buçuk yılda Niobe üzerine yazılmış ilk kadın şair Sapho’dan günümüze kadar şiirlerini de derledik. 39 tane şiir yer alıyor. Efsanenin hem yazı bölümü hem de şiir bölümü var. Böylece farklı bir konsepte imza atmış oluyoruz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.