TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğayla iç içe

Sıdıka Dilek Üstün Anaokulu öğrencileri, veliler ve okul yönetimiyle birlikte Ildırı Kadıovacık Köyü'nde toplam bin 600 fidan dikerek bir koruluk oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğayla iç içe

Sıdıka Dilek Üstün Anaokolu, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Çevre Teması kapsamında Ege Orman Vakfı'nın işbirliğiyle Ildırı'nın Kadıovacık Köyü'nde toplam bin 600 fidandan oluşan Sıdıka Bayır Koruluğu’nu oluşturdu. Öğrencilerin, velilerin ve okul yönetiminin fidanlarını diktiği korulukta fidan diken her öğrencinin adına bir ağacı oldu. Dikilen fidanların 5 yıl boyunca bakımını ise Ege Orman Vakfı üstlendi. Çocuklar adlarını taşıyan fidanları istediği zaman ziyaret edebilecekler.

DOĞAYI SAHİPLENİYORLAR

Öğrencilerin büyük bir neşeyle katıldığı fidan dikimi etkinliğinde, anne-babalar da çocuklarının yanında yer aldı. Fidan dikimi aracılığıyla çocuklar ve doğa arasında bağ kurduklarını ifade eden Sıdıka Dilek Üstün Anaokulu Müdürü Özlem Aksu, “Okulumuz henüz üç yaşında genç bir okul. Üç sene içinde bir koruluğa sahip olmamız hepimizi çok mutlu etti. Okul olarak doğa ve çevre bilincine sahip eko-okul olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz çocuklarımızı mümkün olduğunca doğayla bütünleştirebilmek. Çocuklarımız diktikleri ağaçların da sahibi oluyor. Böylece ağaçlarla birlikte doğayı da sahipleniyorlar” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.