TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Seçim güvenliği tehdit edilmekte”

Gezi direnişinin yıldönümü öncesi açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Seçimin güvenliği ve meşruiyeti bizzat Sayın Erdoğan tarafından tehdit edilmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Seçim güvenliği tehdit edilmekte”

NİHAT AK

Gezi direnişiyle oluşan Özgürlük ve Demokrasi ruhunun 1 Haziran’daki anma törenleriyle yine alanlarda olacağını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Direnişin yıldönümünde bir yandan cumhuriyet değerlerinin demokrasinin kıymetini bilen bir nesil yetiştirmiş olmasının gururunu yaşayacağız, diğer yandan bu uğurda canlarını kaybeden kahraman çocuklarımızı hatırlayacağız. Yaşanabilecek muhtemel tatsız birtakım olayların sorumlusunun devletin bütün kuvvetlerini kendinde toplayan Sayın Erdoğan olacağı açıktır" diye konuştu.

DİKKATLİ OLUN ÇAĞRISI

Gezi Direnişi yıldönümünün Türkiye için tarihi bir önem taşıyan Genel Seçimler öncesine denk geldiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Bu yıldönümünde kutlama ve anmalarda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Nitekim, DHKP-C’nin merhum Berkin Elvan’ın avukatını katlettiği terör hadisesinin CHP ile nasıl ilişkilendirmek istendiği ve bu katliamın bizzat Başbakan tarafından baskıcı güvenlik yasasının meşruiyeti için kullanıldığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

“NE ANAYASA NE HUKUK DİNLİYORLAR”

Seçime az bir zaman kala AKP’nin ciddi bir oy kaybı CHP’nin de ciddi bir oy artışı yaşadığına vurgu yapan CHP Milletvekili Çıray, “AKP çekirdek kadrosu işledikleri yasal ve anayasal suçların farkındalar ve iktidarın el değiştirmesi halinde yargılanacaklarını biliyorlar. İşte bu durum AKP zirvelerinde tam bir panik ve korku havası yarattı. Bu nedenle Cumhurbaşkanı parlamenter rejimi bekleme odasına aldı. Ne Anayasa ne hukuk dinliyorlar. Ülkeyi rejim bunalımına sokmaktan çekinmiyorlar. Kuvvetler ayrılığı işlemiyor. Yani seçim sürecini kendi hedefleri doğrultusunda manipüle etmeye yönelik bir planın son en tehlikeli stratejik adımlarını atıyorlar. Bu nedenle Taksim Gezi direnişinin yıldönümü olan 1 Haziran anmalarında provokasyonlara karşı teyakkuzda olmalıyız. Halkımızın ve işçilerimizin sağduyusu ile 1 Mayıs'ta olabilecekler en az hasarla atlatıldı. Aynı hassasiyete 1 Haziran’da daha çok ihtiyacımız var. Çünkü 6 gün sonra oy verilecek. Gelin o gün demokratik gösteri hakkımızı kullanırken yasa dışı provokatörlerin aramıza sızmasına izin vermeyelim. Sakin olalım, tahriklere kapılmayalım" sözleriyle sağduyu çağrısı yaptı.

“ERDOĞAN SORUMLUDUR”

Gösteri hakkı güvencesinin devletlerin asli görevi olduğunu belirten Milletvekili Çıray, “Bütün bu uyarılara ve dikkatimize rağmen insanımızın gösteri hakkını güvence ve güvenlik altına alma görevi asli olarak devleti yöneten iktidarındır. Ancak bugün tek adam devleti hüküm sürmekte ve Sayın Erdoğan ‘hukuk benim’ demektedir. Yani seçimin güvenliği ve meşruiyeti bizzat Sayın Erdoğan tarafından tehdit edilmektedir. Bu yüzden seçim sürecinin bu son aşamasında yaşanabilecek muhtemel tatsız birtakım olayların sorumlusunun devletin bütün kuvvetlerini kendinde toplayan Sayın Erdoğan olacağı açıktır” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.