TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Foodmania Restoran’ı konuk ettik

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

FADİME DUMLUPINAR

Odun ateşinde pişirilen pide ve yemekleriyle kısa zamanda insanlarındikkatiniçekmeyi başaran işletme yetkilisiGözde Atadinç önceliklerinin uygun fiyata güzel, lezzetli ve temiz yemek sunumu yapmak olduğunu belirterek, “Dışarıdan görünümümüz özenle güzelleştirdiğimiz için yüksek fiyatlı bir restoran olarak izlenim veriyor. Ancak fiyatlarımızın oldukça uygun olduğunu henüz anlatamadık kimseye. Yavaş yavaş kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Fiyat listemizin olduğu bir tabelamız var dışarıda ancak kimsenin dikkatini çekmiyor. İnsanlar ya gazi kadınlara yetişmeye çalışıyorlar ya da Kıbrıs şehitlerine. Zaten büyük çoğunluğu da alkollü oluyor. Reklam çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde başlayarak broşür dağıtmaya başlayacağız. Bu süreç içerisinde kendimizi toparlayabilmek için çevredeki işletmelerin çalışanlarına sulu yemek yapmaya başladık. Hem onların her gün fast food ile beslenerek zarar görmelerini engelliyor hem de çeşitli yemek yiyebilmelerini sağlıyoruz. Odun ateşinde pişen pidemiz oldukça lezzetli ve bu yüzden çok rağbet gördü. Sulu yemeklerimizin çoğunu da güveçte ve odun ateşine vererek pişiriyoruz. Pizzamızı, pidemizi, lahmacunumuzu odun ateşinde pişirerek her şeyini de kendimiz hazırlıyoruz. Geceleri de sabah 4.00’e kadar çorba servisimiz var. İnsanlar eğlenmelerinin ardından kelle, paça içmeye bayılıyorlar. Haftanın altı günüde mutlaka ezogelin ve mercimek çorbamız oluyor. Menümüzde ızgara tavuğumuz, şnitzelimiz, kiremitte şnitzelin biraz daha farklı bir sunumu olan şnitzelimiz var, hamburger, tostumuz da mevcut. Zengin bir mutfağa sahibiz. Dürüme sarılmış mantarlı kırmızı et yada tavuk etli çeşitlerimiz var. Hareket noktamız tamamen müşterilerimizin damak tatları” dedi.

GÜLERYÜZ VAZGEÇİLMEZİMİZ

Foodmania için olmazsa olmazın Güleryüz ve temizlik olduğunu belirten Atadinç, “Dışarıya motorlu servislerimiz henüz yeni bir işletme olduğumuz için başlamadı. İki hafta kadar sonra havalar ısındığında bu hizmetimiz vermeye başlayacağız. Şu anda az kişi ile çok şey yapmaya çalışıyoruz. son zamanlarda satışlarımız gayet güzel gitmeye başladı. Müşterilerimiz bize geldiklerinde ve şu var mı diye sorduklarında ‘yok’ cevabı vermek istemiyorum. Gerekirse kendim zarara giriyor, dışarıdan müşterimin istediğini getirtiyor ve o sunumu yapıyorum.  Benim için bu kapıdan müşterilerimizi memnun uğurlamak çok önemli. Bugün burada bir evlenme teklifi organizasyonumuz olacak. İsteklerini dile getirdiklerinde hemen bunun için hazırlıklar yapmaya başladık. Kadınlar gününde özel menü çıkardık. Burada uygun fiyata güzel yemekler yiyebilsinler diye. Bunu duyan başka insanlar da geldi. Çorba, pide yanında içeceğini 10 liraya verdik ve bundan oldukça memnun oldular.  Bu tür şeyler yapmaya çalışıyoruz.  Aynı anda yaklaşık 30 kişiyi ağırlama kapasitesine sahibiz. Taviz veremediğim konular temizlik ve güler yüz. Çünkü kendime hep bir yere gittiğimde nasıl karşılanmak istediğimi, neler memnun olup nelerden olmadığımı soruyorum. Gelen her müşterimle sohbet etmeye çalışıyorum” açıklamasını yaptı.

ŞİNİTZELMANİA

Öncelikle tavuğumuzu ızgara tavuk hale getiriyoruz. İri parçalara bölerek kiremite tavuklarımızı yerleştiriyoruz. Napoliten sosumuzu ise domateslerimizin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar şeklinde doğrarız. Tereyaği veya zeytinyağı ile kavurur ve makarnayı yüzde 80 su ile haşladıktan sonra kalan suyuna sosu bırakarak makarnayla sosun özdeşleşmesini sağlarız. Üzerine dilimlenmiş mantarlarımızı ekler ve odun ateşine veririz. Çıkmasına yakın kaşar peynirini ya da mozarella peynirini koyduktan sonra servis yaparız. Afiyet olsun. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.