TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“DOKUNMAYIN HALKIN SAĞLIĞINA!”

Bornova Belediyesi, Çamdibi semtindeki 22 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne gönderdiği yazıda, sözleşme süresi bittiği için binanın boşaltılmasını istedi. Yazıya göre; merkezin 15.08.2015 tarihine boşaltılması gerekiyor. Konuyu 7 Mayıs’ta Bornova Meclis’ine taşıyan AK Partili Meclis Üyesi Hamza Yavuz; “12 bin kayıtlı, 10 bin de misafir hastanın sağlığına darbe vuruluyor” iddiasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“DOKUNMAYIN HALKIN SAĞLIĞINA!”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Geçtiğimiz hafta Bornova Belediyesi meclis gündemine taşınan Bornova Çamdibi 22 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin biten sözleşmesinin ardından boşaltılması yönündeki kararı ile ilgili konuşan Bornova Belediyesi AK Parti Bornova Meclis Üyesi Hamza Yavuz, Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Semti’nde bulunan 22 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nin Bornova Belediyesi 29 Nisan 2015 Tarih ve 17609534-756.99-E.46007 sayılı yazısına göre 22 No’lu sağlık merkezinin kira kontratının bitim tarihinden itibaren boşaltılması yazısının Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından 22 No’lu Sağlık Merkezi’ne iletildiğini belirtti. AK Partili Meclis Üyesi Hamza Yavuz, 30 Ağustos’ta buradan tahliye işlemi gerçekleşince bölgede 1.basamak sağlık hizmetine darbe vurulacağını iddia ederken, konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Bornova Belediyesi ise;

“NEDEN 50 BİN TL’LİK TADİLAT YAPILDI?”

Sağlık merkezinin yapı olarak depreme dayanıklı bir yapı olmadığı gerekçesiyle buradan kaldırılması ve imar planına uygun olarak düzeltilmesi konusunun ilgili yazıda yer aldığına değinen Yavuz, “Ancak mevcut bina Bornova Çamdibi Fatih Caddesi No:71’de merkezi bir yerde bulunmaktadır. Halk sağlığı açısından çok önemlidir. Yaklaşık 12 bin hasta kaydı olan 22 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde yılda 10 bin misafir hastanın muayenesi ve yaklaşık 430 bin civarında hasta toplamda muayene ediliyor. Aynı zamanda buradan 800 bin insanımızın 112 Acil Ambulans Hizmetleri aldığı merkezde bulunmaktadır. Bina 200 metrekare civarında olup tek katlı zeminden oluşmaktadır. Bu bina ile ilgili olarak geçen yıl 50 bin lira civarında bir tadilat yapıldığı belirtildi. Eğer bu bina depreme dayanıksız ise neden buraya geçen yıl 50 bin TL’lik bakım hizmeti yapıldı. Bu gayet açık bir şüphe oluşturmaktadır. Eğer burası Ağustos ayı sonunda kaldırıldığı takdirde bu bölgede 1. Basamak sağlık hizmetlerine büyük bir darbe vurulacaktır. Tüm sağlık ekibi sağlık Grup Başkanlığına geçecek. Burada onlarca yıldır kurulmuş olan hasta ve doktor ilişkileri ortadan kalkacaktır ve bu durumun tekrar oluşması için tekrar onlarca yıl gerekmektedir. Bunun haricinde binası olmayan aile sağlık hizmeti verilen merkezlere eğer mevcut bir bina yok ise doktorlar veya hemşireler ve sağlık ekiplerinin müracaatları maalesef ki olmamaktadır. Dolayısıyla hiçbir alternatif sunulmayan bu aile sağlık merkezi bu şekilde kalkarsa halk sağlığı açısından büyük bir eksiklik oluşacaktır” ifadelerini kullandı.

“MUHTAR VE DOKTORUN TALEBİ İLE KONUYU MECLİSE TAŞIDIK”

Yavuz, Bornova Meclis Üyesi olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Halk sağlığı açısından halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alması açısından bu merkezin burada kalmasından yana olduğumuzu belirtmek istiyorum. Barboros Mahallesi Muhtarı ve Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor bu konu hakkında sağlık merkezinin yerinde kalması hakkında talepte bulundular. 7 Mayıs’ta Bornova Belediye meclisinde yapılan toplantıda ben bu konuyu dile getirdim. Onlardan gelen talepler doğrultusunda ancak hafta sonu bazı gelişmeler oldu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile 3 defa görüştüm. Bu konunun halledilmesi konusunda hem doktorumuzun hem de mahalle muhtarını taleplerini ilettik. Yalnız başlarda mahalle muhtarımız ve aile hekimliğinde bulunan doktor bu konuda ısrarcı iken şimdi beklemede olunması ve Belediye Başkanının bu konuyu hallederiz gibi söylemlerinden dolayı konuya daha ciddi olarak sarılmadığını üzüntü ile belirtmek isterim” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI’NA TEKLİF YAPTIM”

Yavuz, belediye başkanına teklif yaptığını belirterek, “Belediye başkanına eğer bu konuda ciddi iseniz siz buranın boşaltılması konusunda nasıl resmi bir yazı yazdı iseniz bu merkeze tekrar resmi yazı ile burada kalacağına dair yazıyı yazarsanız bizlerde sizlere teşekkür ederiz ifadesinde bulunduk. Maalesef ki böyle birşeyin gerçekleştiği henüz bize iletilmedi. Umuyoruz ki halkın sağlık hizmetini aldığı ve çok iyi oturmuş bir sistemi olan 22 No’lu Aile Sağlık Merkezi yerinde kalır ve halkımız mutlu bir sona ulaşır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“NEDEN BELEDİYE ISRARLA BURADAN BAŞLIYOR?”

Yavuz, Sağlık Merkezi’nin Bornova Belediyesi’ne yaklaşık 2 milyon 300 bin TL civarında bir kira bedeli ödediğini belirterek, “Bu yerin daha fenni, daha sıhhatli bir yere taşınması konusunda işler de yapılabilirdi. Ama halkın sağılığı ile direk ilişkili olan bu sağlık merkezini biz kira sözleşmesini bitiriyoruz diye bir keyfi uygulama olması maalesef çok düşündürücü ve çok yanlış diye düşünüyoruz. Dolayısıyla çok iyi alternatifler aranabilir. Ama zemin katta otoparkı olan merkez bir yerde maalesef ki Çamdibi’nde başka böyle bir alan yok. Buranın yeşil alan olduğu söyleniyor. Maalesef ki Bornova’da yeşil alan ihlali olan birçok bina bulunmaktadır. Bunların sayısı 5 bine yakındır. Neden belediye ısrarla buradan başlıyor halkın sağlık hizmeti aldığı bir yerden başladığına anlam veremiyorum. Burada farklı ilişkiler olduğu konusundaki şüphelerimiz artmaktadır. Halkın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı hukuku olmadığını düşünüyorum” dedi. Ayrıca konu ile ilgili vatandaşın görüşünü de aldık ve vatandaş yıllardır burada olan merkezin yerinden memnun olduklarını belirterek, merkezin yerinde kalarak buradan sağlık hizmetini vermeye devam etmesini istediklerini söylediler.

BORNOVA BELEDİYESİ EGE’DE BUGÜN’E AÇIKLADI

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EGE’de BUGÜN’e yaptığı açıklamada; “Binaların Sağlık Bakanlığı’na tahsisli gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yeşil alan üzerinde ve riskli olduğu yönünde de rapor mevcuttur. Yeni bir yer bulunan kadar yasa ve yönetmeliklerin el verdiği ölçüde hizmetin aksamaması için gerekli tolerans da sağlanacaktır” dedi.    

Çamdibi’ndeki söz konusu binaların Sağlık Bakanlığı’na tahsisli gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ama bunun doğru olmadığını ifade eden  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise, “Belediyemizin bu binaları, geçmiş yıllarda aile hekimlerine kiralanmıştır. Ancak bina yeşil alan üzerinde ve riskli durumdadır. Riskli olduğu yönünde de rapor mevcuttur. İzmir Valiliği’nin kamu kurumlarına ait riskli binalarla ilgili tedbir alınması yönünde bir yazısı vardır. Ayrıca alanın yeşil alana çevrilmesi yönünde belediyemize şikayet de olmuştur. Bu nedenle Çamdibi’ndeki söz konusu bina da riskli durumdadır. Ancak doktorlarımızın ve hastalarının mağdur olmaması için gerekli tüm özen de gösterilecektir. Yeni bir yer bulunan kadar yasa ve yönetmeliklerin el verdiği ölçüde hizmetin aksamaması için gerekli tolerans da sağlanacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.