TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebek isteyen çiftlere müjde

Tüp Bebek uygulamasında başarılı olamayan anne adaylarının, hamilelik şansını artıran Intralipid Tedavisi Türkiye’de de uygulanmaya başlandı

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bebek isteyen çiftlere müjde

ULAŞ AŞIK

Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Uzm. Dr. Hakan Özörnek, tüp bebek tedavisini 3 defa ve üzeri demesine rağmen bebek sahibi olamayan anne adaylarının, Intralipid tedavisi ile gebelik şansını artırdıklarını açıkladı.Amerika’da Prof.Dr. Carolyn Coulam ve ekibi tarafından geliştirilen yöntemin çok yeni ve özel bir tedavi olduğunu anlatan Özörnek, “Anneye bağışıklık sistemini düzenleyici ve dengeleyici özelliğe sahip, içerisinde yağ olan bir serum veriyoruz. İstanbul’da 3-4 defa tüp bebek tedavisi görüp gebe kalamayan annelerin çoğu bu yöntem sayesinde hamile kaldı” dedi.

SMD’YE AÇIKLADI

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Temsilcisi Erkan Doğan ve dernek üyeleri ile İzmir Su Hospital bünyesindeki Eurofertil Tüp Bebek Merkezi’nde bir araya gelen Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Özörnek, tüp bebek tedavisinde birden fazla denemeye rağmen gebe kalamayan kadınların hamile kalma şansını artıran ‘Intralipid’ tedavisini anlattı.

Gebelik ile bağışıklık sisteminin birbiriyle etkileşim içerisinde olduğunu ifade eden Dr. Özörnek, bağışıklık sistemi düzensizliği yaşayan bir çok kadının sürekli düşük yaptığını ya da  tüp bebek denemelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Amerika’da anne adaylarının bağışıklık sistemleri üzerine araştırmalar yürüten Prof.Dr. Carolyn Coulam ve ekibinin bağışıklık sistemini düzenleyecek ve dengeleyecek bir tedavi geliştirdiğini anlatan Özörnek, “Bebeğin gen materyalinin yarısı babadan geliyor. Bu genler, anne vücuduna yabancıdır.  Aslında annenin bu genleri atması, dolayısıyla her gebeliğin düşükle sonuçlanması lazım. Fakat doğa gebeliğe özel bir statü tanıyor. Gebelikte yabancı genler, bağışıklık sistemindeki hücreler tarafından görünmüyor. Biz tıpta bu duruma ‘Bağışıklığın Toleransı’ diyoruz. Annenin vücudu bu durumu tolere ettiği için 9 ay sonra bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya geliyor. Toleransta oluşacak bir  problem, tekrarlayan düşüğe ya da tüp bebek tedavisindeki başarısızlıklara neden olabiliyor. Peki bu bağışıklık sistemindeki düzensizliği tekrar rayına koyabilir miyiz? Amerika’da Prof.Dr. Carolyn Coulam ve ekibi bu konu üzerinde çalışıyordu” dedi.

“SERUMU EMBRİYO TRANSFERİNDEN

BEBEĞİN KALBİ ATANA KADAR VERİYORUZ”

Prof.Dr. Coulam’ın dünyada Üreme İmminolojisi alanında çalışan önemli bilim adamları arasında yer aldığını ifade eden Dr. Özörnek, “Amerikalı bilim kadınının geliştirdiği yöntemde bağışıklık sisteminde düzensizlik olan anne adaylarına uygulanan Intralipid tedavisinin başarılı olduğu görüldü. Bu yöntemi İstanbul ve İzmir’deki merkezlerimizde uyguluyoruz. Bu serum bağışıklık sistemini dengeliyor ve düzenliyor. Serumu, Tüp Bebek tedavisini uygulayacağımız anne adaylarına embriyoyu transfer ettiğimiz günden bebeğin kalp atışını duyduğumuz ana kadar uyguluyoruz” dedi.

“YENİ VE UMUT VAAT EDEN BİR TEDAVİ YÖNTEMİ”

Tedavinin çok yeni ve özel olduğunu, Almanya’da bir merkezde iki yıldır uygulandığını anlatan Özörnek, şunları söyledi: “Eurofertil olarak 2014’ten beri bu tedavi yöntemini uyguluyoruz. İstanbul’da 3-4 denemeye rağmen gebe kalamayan anne adayların çoğunluğu, bu yeni yöntem sayesinde hamile kaldı. Bu tedaviyi 3 veya daha fazla tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda uyguluyoruz. Tedavinin hiçbir yan etkisi yok. Sadece serum içerisinde soya ve yumurta olduğu için, bu besinlere alerjisi olan hastalara uygulayamıyoruz.  Intralipid tedavisi, yeni ve umut vaat eden bir yöntem. Yüz güldürücü sonuçlarımız daha fazla hastada uygulamamızın önünü açacak”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.