TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek'te bugün sizler için Basmane'nin en eski pide, kebap ve çorba salonlarından olan Manisa Kebap'a konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1MEKAN 1 YEMEK

AHMET TOPRAK

Mekan sahipliğini Abdülkerim Erdoğan'ın yaptığı mekanda ilk gözünüze çarpan şey çalışanların güler yüzlülüğü. Basmane'deki en eski mekanlardan olan Manisa Kebap, 30 yıllık bir geçmişe sahip. 30 yıllık tecrübe ile müşterilerine dönerin en hasını sunan usta Ahmet Özer, “10 yıldır bu mekanda çalışıyorum. 16 yıldır döner işiyle meşgulüm. Benim işim dönercilik eti en iyi şekilde hazırlar müşterilerime sunarım. Önceki yıllarda Dubai, Gaziantep’te çalıştım ve son olarak İzmir'de işimi sürdürüyorum" dedi.

“EKONOMİK KRİZ BİZİ DERİNDEN VURDU"

Mekanın sahipliğini yapan Abdülkerim Erdoğan ise, ekonomik krizin döner ve kebap salonlarını derinden etkilediğini belirterek, “İşlerde insanların alım gücünün düşmesinden dolayı eskiye oranla çok büyük düşüş oldu. Eskiden işlerimiz çok güzeldi. Ülkede ne kadar ekonomik kriz yok dense de bunu en iyi şekilde ben kendi mekanımda bu krizin varlığını hissediyorum. Nitekim buradaki kapanan mekanlar da bunun en büyük göstergesi. Şu an kriz en çok bizi vurdu. Eskiden 15-16 kilo döner takıyorduk şimdi 8-9 kilo döner takıyoruz satılıp, satılamayacağı meçhul. Mekanımızı elimizdeki ürünleri bitirebilmek için 24 saat açık tutmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

“İSKENDERİMİZ DAMAKTA TAT BIRAKIYOR"

Geniş bir ürün yelpazesine sahip mekanda Erdoğan, “Ürünlerimiz arasında sulu yemek, et-tavuk döner, pide çeşitleri, lahmacun ve çorbanın her çeşidini bulmak mevcut.  En çok ızgaralarımız satıyor. Arada bir zeytinyağlı çeşitleri de çıkartıyoruz ancak pek rağbet görmüyor. Fiyatlarımız çok uygun çorbalarımız 5, pidelerimiz 8,  kebap çeşitlerimiz 13 ve İskender ise 13 Türk lirası. Fiyatlarımızın uygun olduğunu düşünüyorum. Etlerimizi kendi mezbahamız var oradan temin ediyoruz. Etlerimiz 1 gün önceden mezbahamızda kesilir ertesi gün biz burada şişe takarız. Kesilen hayvanın etlerini ayıkladıktan sonra işliyoruz 1 hafta süresince kullanıyoruz. Ancak tavuk dönerimiz günlük. Bu arada İskender’imiz çok meşhur gelen müşterilerimiz İskender’imizi yediklerinde tadı damaklarında kalıyor. Tekrar tekrar gelip burada aynı ürünü bizden istiyorlar. İskender’imizi hazırlarken çok dikkat ediyoruz ki insanlar vazgeçmesinler. Hazırlanışını ise; önce alt pidesini ısıtarak dilim doğruyoruz arkasında etimizi üstüne kesiyoruz özenle yerleştirdikten sonra üzerine sosu ve tereyağını serperek yanına yoğurdunu koyarak servis ediyoruz" açıklamasında bulundu.

“GEÇİCİ MÜŞTERİLERİMİZ VAR"

Müşteri kesimi hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Burası işlek bir yer olduğundan dolayı gelen müşterilerimiz çoğunlukla geçici. Gelenlerin yüzde 80'lik kısmını Bornova, havalimanı veya metrodan inip binenler oluşturuyor. Yoldan geçen herkes bizim müşterimiz olabiliyor” dedi.

“HİJYEN VE TEMİZLİKTE BURANIN EN İYİSİYİZ"

Hijyen ve temizlik açısından burada bir numara olduklarını söyleyen Erdoğan, “Her gün yerimizi 3 kere paspaslıyoruz. Bardakları önce sıcak su ile yıkıyor sonra duruluyoruz. Personellerimin kişisel temizliklerine ben bir işletme sahibi olarak özellikle dikkat ediyorum. Burada hazırlanan tüm yemeklerde ben ne yiyorsam karşımdaki de onu yiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.