TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız: Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ile İl Gençlik Kolları üyeleri, çocuk cezaevlerinde yapıldığı iddia edilen işkencelerle ilgili bir basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldız: Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz

EMİNE ŞEKER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ve İl Gençlik Kolları üyeleri, dün Konak Meydanı Valilik önünde çocuk cezaevlerinde yapılan işkencelerle ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasına CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran, İzmir Milletvekili aday adayı Ali Engin, İzmir Milletvekili aday adayı Altan İnanç ve çok sayıda partili katıldı.

DEVLETİ SAMİMİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

İlk olarak konuşan İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Türkiye’nin skandallar ülkesi olarak anılmaktan yorulduğunu iddia ederek, “CHP İzmir gençliği Türkiye’nin hassasiyetini İzmir’in hassasiyetini anlayarak AKP hükümetinin yanlış politikalarına karşı duruş göstermek için burada toplanmış bulunmaktayız. İzmir İl Gençlik Kolları olarak, tecavüze insanlık suçu olarak bakıyoruz. Bir de bu tecavüzler devlet koruması altında devlet kontrolünün yapıldığı yerlerde gerçekleşiyorsa bu insanlık suçu tüm dünyayı sarmaktadır. Bizler bu duruma karşı duruyoruz. İncelemek için komisyonlar gönderildi. Bu komisyonları böyle skandallar ortaya çıktıktan sonra mı gönderilmesi gerekmekte yoksa böyle olaylar yaşanmadan mı bunun önünün alınması gerekmektedir? Gönderilen komisyon itiraf etmiştir. 3 tane böyle olay yaşanmış. 1 tanesi cezalandırılmıştır. Ama 2 tanesi hala bekletilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin makus talihidir. Bir yere cumhurbaşkanı gidecekse orada önceden önlemler alınır her şey dört dörtlük gösterilmeye çalışılır. Bugün Şakran’da yapılan da budur. Siz, denetime skandallar ortaya çıktıktan sonra kontrolleri gönderirseniz orada her şeyi dört dörtlük gösterirsiniz. Ve bu ülkenin gerçeğini bu halktan saklamaya muktedir olursunuz. Bu ancak ve ancak Adalet Kalkınma Partisi hükümetinde gerçekleşmektedir. Neden bu kontroller böyle skandallar yaşanmadan önce yapılmaz? İlla oraya kameraların girmesi, valilerin girmesi mi gerekmektedir? Bu arkadaşlarımızın yaşayacağı psikolojik sorunlara kim cevap verecektir? Bu arkadaşlarımızın ilerde yaşayacağı bunalıma kim çözüm olacaktır? Şimdi biz CHP gençleri olarak burada bu soruları soruyoruz. Susmuyoruz. Haykırıyoruz. Türkiye’de böyle tecavüz skandalları insanlık dramları yaşanmaması için bizler CHP gençleri olarak bu mücadelenin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Devleti samimi olmaya çağırıyoruz. Devlet samimi olmalıdır ki bu olaylar yaşanmamalıdır” dedi.

SİYASETİN DE BİR AHLAKI VARDIR

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise yaptığı konuşmada, yaklaşık 6 ay önce CHP’nin parlamentodaki milletvekilleri ve CHP’nin merkez kuruldaki genel başkan yardımcılarının İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’nde çocuk istismarı, çocuk tecavüzü olduğunu ve çocukların birbirlerine kötü davrandıklarını anlattıklarını ve soru önergesi verdiklerini ifade ederek, “Dönemin ve bugünün Adalet Bakanı buraya incelemeye çağırdı. Dönemin ve bugünün Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ çıktı dedi ki; ‘biz bu Şakran Cezaevi’ni 288 kamera ile inceliyoruz ve bu çocuk cezaevi Türkiye’deki ve dünyadaki en örnek cezaevlerinden biridir.’ CHP Şakran Cezaevi’ndeki çocuk istismarının arkasını bırakmadı, gündemde tuttu. Bir gazete haber yaptı ve biz bugün ne yazık ki genç siyasetçiler, arkadaşlar, kanaat önderleri, değerli halkımız bu konuyu tesadüfen öğrendi. Ana muhalefet partisi Adalet Bakanı’na burayı araştırmaları için sürekli soru önergesi veriyor. ‘Şakran Cezaevi Pozantı’ya benzemesin’ diyor. Ama Adalet Bakanı burasının güvenli olduğunu söylüyor. Sözün bittiği tuzun koktuğu yerdeyiz. Adalet Bakanı bu konuyla ilgili yanlış bilgilendiriliyorsa ya da doğruyu bilip de halktan saklıyorsa, hiç fark etmez, kendisinin istifa etmesi gerekir. Siyasetin de bir ahlakı vardır. Kurum yönetmenin de bir sorumluluğu vardır. Konu adaletsizliktir, adaletsizliğin içinde de çocuk istismarıdır” şeklinde konuştu.

HANGİ SÜREÇ GELİŞTİĞİNDE İSTİFA EDECEK MERAKLA BEKLİYORUM

Türkiye’de her yıl 100 bin çocuğun adalet sistemi ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama adalet sisteminin adalet olan tarafı ile değil hukuksuzluk ve adaletsizlik olan tarafı ile karşı karşıya kalmaktadır. Yaklaşık 15 bin çocuğunda Türkiye’de ne yazık ki ağır cezalar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu adalet sistemidir ki, bu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dır ki, Mersin’de 4 tane çocuğa ağırlaştırılmış müebbet hapsi uygun görmüştür. Yine bu adalet sistemidir, bu adalet anlayışıdır, yine Bekir Bozdağ’dır ki Pozantı’da çocuklara tecavüz edenler serbest bırakılmıştır. O çocuklar devletin kamu malına zarar vermekten yargılanmaktadır. Ben bu konuyu toplumun vicdanına bırakıyorum. Eylem yaparak Adalet Bakanı’na istifa et çağrısı yapmak gerektiğinden dolayı utanıyorum. Kendisi hangi olay kaynaklandığında, hangi süreç geliştiğinde istifa edecek merakla bekliyorum. Adalet Bakanı’nın bir açıklama yapmasını istiyorum. CHP Gençlik Kolları olarak Adalet Bakanı’nı bugün şiddetle ve ivedi bir şekilde, kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmaya ve istifaya davet ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.