TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarların başkan öfkesi

İzmir’de görev yapan mahalle muhtarları kahvaltıda bir araya geldi. İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF)’ın organize ettiği ve federasyon toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya katılan muhtarlar, Konak ve Büyükşehir Belediye başkanlarının kendileri ile ilgilenmediğinden dert yandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhtarların başkan öfkesi

Hamza GÜL

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), Basmane’deki binalarında muhtarlarla bir araya geldi. Çok sayıda muhtarın katıldığı toplantıda muhtarların çözüm süreci hakkındaki görüş ve önerilerine de söz veren  İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Başkanı Mehmet Şakin Irmak, yaklaşık 200 muhtarın katıldığı kahvaltının ardandan yaptığı konuşmada muhtarların genellikle zor şartlarda görev yaptığını, bunun karşılığında gerek maddi gerekse de manevi olarak desteklenmelerinin şart olduğunu belirtti. Muhtarların sadece seçim dönemlerinde hatırlanmasının büyük haksızlık olduğuna dikkat çeken Mehmet Şakin Irmak, “Mahallelerimizde köylerimizde fedakarca hizmet eden muhtarlarımızı içinden geçtiğimiz şu kritik süreçte görüşlerini paylaşmak için davet ettik. Bu  salonu dolduran muhtarlarımızın dağılımına baktığımızda aslında karşımızda tüm bir Türkiye mozaiğinin olduğunu görüyoruz. Farklı bölgelerden gelmiş olsalar bile İzmir’de görev yapan muhtarlarımızın Türkiye’nin içinden geçtiği ‘Barış Sürecine Çözüm’ anlamında görüşleri bizim için oldukça değerli. Muhtar deyip geçmemeli, çünkü onlar görev yaptıkları mahallenin en özgür ve bağımsız sesidir. Bu anlamda biz İMAF olarak dönem dönem muhtarlarımızla bu gibi toplantıları yapmaktan yanayız ve de yapıyoruz. Muhtarlarımızın çalışma hayatındaki karşı karşıya oldukları sıkıntıları biliyoruz, bu anlamda buradan medyaya, yerel yönetimleri ve resmi kurum temsilcilerinin muhtarlara hak ettikleri değeri vermelerini ve onların seslerine kulak vermeleri gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

İzmir Mardinliler Federasyonu olarak ülkenin tamamında yaşanan olaylardan bir haber olamayacaklarını yaşanan sürece bardaktaki bir damla kadar da olsa katkı koyabilmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Şakin Irmak, “Türkiye’nin uzun yıllardır Ortadoğu gibi kaynayan bir sınırda bulunmasının yarattığı sıkıntılarla karşı karşıya bulunuyoruz son dönemde de özellikle Suriye’de Kobani bölgesindeki insanlık dramına kayıtsız kalmamız elbette insanlık açısından mümkün değildir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti oradan gelen mağdur ve acılı insanlara da kucak açmak durumunda kaldı. Bizlerde gerek STK’lar olarak gerekse de muhtarlarımız bu anlamda neler yapıla bilinir, ve neler yapmalıyız, karşılıklı görüş alışverişinde bulunalım diye bu toplantıyı düzenledik. Muhtarlarımızın koyduğu katkı da bizleri memnun etmiştir. Ayrıca Çözüm Süreci’ne dair değerleri görüşlerini de öğrenme fırsatı bulduk.” dedi.

MUHTARLARIN BİRLEŞME SIKINTISI

İMAF’ın davetinde bir araya gelen çoğunluğu Konak Bölgesi Mahallelerinin muhtarlarından oluşan topluluk kendi içinde bulundukları konum hakkında da görüş belirttiler. Muhtarların küçük küçük çok sayıda dernek altında örgütlenmelerinin sakıncalı olduğuna dikkat çeken muhtarlar, İzmir’de farklı bir anlayışla bir çatı altında birleşmelerinin gerektiğine dikkat çektiler. Muhtarların bu yöndeki talepleri sonrasında söz alan Ege Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Sümer Mahalle Muhtarı Ayşe Taylan, “Muhtar arkadaşlarımız çok dernekten dert yanıyor ama bunun karşılığında bir yeni dernek diye bir yanlış anlayışın peşine düşüyor. Oysa yeni dernek demektense var olan derneklerin federasyonda bir araya gelmesi ve akabinde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na üye olmaları gibi bir fırsatları var. Biz defalarca bu çağrıyı her toplantıda yapıyoruz, artık yeni dernek arayışlarını bir tarafa bırakıp bu konuda Ankara’nın muhatap aldığı ve halen görevini başarı ile yürüten bir konfederasyon var, gelin mücadelenizi bu çatı altında sürdürün. Bu kapı bütün muhtarlarımıza açıktır. Parça parça bölünüp gücümüzü dağıtmaktansa bir olalım, birlik olalım, dirlik olalım ve sonunda güçlü olalım.” şeklinde konuştu.

BAŞKANLARA SİTEM

İzmir Mardinliler Federasyonu’nun daveti ile bir araya gelen İzmirli muhtarlar özellikle Konak ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının kendilerine yeteri kadar değer vermemesinden yakındı. Muhtarlar belediye başkanlarını arayıp görüşemediklerini ayrıca telefonla randevu istemelerine karşılık aylarca kendilerine randevu verilmemesinin aslında kendilerinden çok mahalle sakinlerine karşı yapılmış bir haksızlık olduğuna vurgu yaparak, “Burada kimi muhtarımız yeni seçilmiş olabilir geçen dönemden hatta iki dönem öncesinden bile görevde olan muhtarlarımız var. Bu muhtarlarımızın bir çoğu halen sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir kez olsun bile tokalaşamamıştır. Bir gün o makama gidip derdini anlatma fırsatı bulamamıştır. Başkanlarımız kendilerini çok büyük görebilirler ama şunu unutmasınlar ki her zaman halk büyüktür. Çünkü onları o makama layık gören bizlerin komşuları ve sakinlerimizdir. Şimdi bizleri 50-100 kişi topluyorlar ancak bire bir sorunumuzu anlatma fırsatı bulamıyoruz. Başkanlarımız halk içinde ayrımcılık ve bölgecilik yapmadan mahallelerimize gelsinler bizlerle mahalle sakinlerimiz ile bir çayımızı kahvemizi içsinler. Başka bir şey istemiyoruz. Muhtarın ihale veya başka akçeli konularla işi olmaz. Muhtar isterse mahallesi adına mahallesinin eksikliklerinin giderilmesini ister” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.