TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekdağ: Çözüm süreci bize emanet

Seçim çalışmaları için partisinin il teşkilatı tarafından verilen dayanışma yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinin AK Parti hükümetine değil, kendilerine emanet olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüksekdağ: Çözüm süreci bize emanet

AK Parti'nin çözüm süreci konusunda güven vermediğini savunan Yüksekdağ, "Çözümün ve barışın güvencesi biziz. Halkların Demokratik Partisi ve İmralı'da görüşmeleri sürdüren baş müzakereci sayın Öcalan'dır" dedi.

Sular VIP'de gerçekleşen yemeğe HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra, HDP Adana Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Yemekte partililere hitap eden Yüksekdağ, 8 Haziran sabahının AK Parti döneminin biteceği gün olduğunu söyledi. Geçmişte dayatılan yenilgi ve teslimiyet çizgisinin sonun geldiğini aktaran Yüksekdağ, "Biz dün belki az kazananlar, çok ve iyi direnenlerdik. Artık bugün yine iyi direnenler, ama kazananlar haline geldik. Doğu'dan Balkanlar'a kadar giden bir zaferler kuşağı oluşuyor. Bütün bölge halklarının gökkuşağı bu. İşte biz 2015 genel seçimlerine bu gökkuşağının altından geçerek gidiyoruz" dedi.

200 SAYFAYI TOPLADIĞINIZDA, BAŞKANLIK SİSTEMİ ORTAYA ÇIKIYOR

Bugün iki gerçeğin karşılarında olduğunu kaydeden Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti:  "Zamanı ve dönemi kapananlar, bir de zamanı yeni gelmiş olanlar ve dönemi daha yeni başlayanlar. Biz ikincisiyiz. AKP hükümetinin ve bugünkü egemen siyasi zihniyetin artık zamanı doldu. Artık onların dönemi kapanmak üzere. İşte tam da bizim zamanımız burada başlıyor. Geçtiğimiz günlerde 200 sayfa seçim beyannamesi hazırladılar. Ama 200 sayfayı topladığınızda, sadece bir başkanlık sistemi çıkıyor ortaya. Başkanlık sistemi demek için 200 sayfayı niye tüketiyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Bununla da yetinmemişler. Bu 200 sayfa içerisinde 2 tane sayfa var. O iki sayfada Kürt sorununda çözüm sürecinden bahsediliyor. Ne hikmetse o iki sayfayı da düşürmüşler, biz de inandık. 13 yıl boyunca Türkiye halklarının Kürt sorununda çözüm ve barış umudunu yerlere düşüren, yerden kaldırmayan bir siyasi iktidar tabi ki kendi seçim beyannamesinde iki sayfalık çözüm bölümünü de yere düşürür. Ama çok şükür ki çözüm süreci AKP'ye emanet değil, bize emanet. Onlar bu çözüm sürecini ve iradesini yere de düşürürler, yere de çarparlar. Ama çözümün, barışın güvencesi biziz. Halkların Demokratik Partisi ve İmralı'da görüşmeleri sürdüren baş müzakereci Sayın Öcalan'dır."

BARAJ AŞILIRSA ONLARA SIKINTI OLACAK

HDP'nin barajı aşma fikrinin hükümete sıkıntı olduğunu öne süren Yüksekdağ, şunları söyledi:  "Bir hükümet bakanı çıktı; 'HDP barajı aşarsa sıkıntı olur' dedi. Ey bakan, hele bir anlat bakalım nasıl bir sıkıntı olur HDP'nin barajı aşması? Sizin faşist barajınız yerle yeksan olur, bu mu sıkıntı? Demokrasinin önü açılır, bu mu sıkıntı? Barışın ve çözümün boy verebileceği bir siyasi iklim oluşur, bu mu sıkıntınız? Demokrasi kazanır, bu mu sizin sıkıntınız, derdiniz? Evet, bunların sıkıntısı bu. Baraj aşılır ve aşılmak suretiyle yıkılırsa onlara sıkıntı olacak. Çünkü barajın enkazı altında onlar kalacak. Ama bizler sizi o enkazın altında bırakacağız. Daha size bu parti ve bu halklar çok sıkıntı olacak. Kendinizi ferahta sanmayın. Daha sizi çok sıkacağız, çok zorlayacağız."

Konuşmanın ardından partililer, Figen Yüksekdağ ile fotoğraf çekilebilmek için birbirleriyle yarıştılar. (DHA/ADANA) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.