TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kontenjan değişecek mi değişmeyecek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Milletvekili olmak için ön seçime girme kararını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ortak açıklamayla değerlendirdi. Kocaoğlu ve Serter’den ikinci bölge kontenjanlarının düşürülmesi hakkında farklı açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kontenjan değişecek mi değişmeyecek mi?

ANIL YIKGEÇ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2.’inci Bölgeden ön seçime girme kararını CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ortak basın toplantısı düzenleyerek değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylık kararının ardından CHP İzmir İl Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, Serter ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yaptığı ortak açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili aday adayı olması ve ön seçime girmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

İZMİR İÇİN TARİHİ BİRGÜN

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önseçime girmesini tebrik ederek başladı. Bugünün İzmirlilerin ve Türkiye’nin kötü kaderinin değiştiği günlerin başlangıcı olacağını belirten Serter, “Bugün demokrasi, özgürlük, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin yılmaz yorulmaz savunmasından İzmir’imiz için tarihi birgün. Kurtuluş Savaşı’nın büyük kahramanı İsmet Paşa’nın doğduğu ve bağrında birçok milletvekilleri, başbakan ve bakanların çıktığı medeniyet yuvası ilimiz, yıllar sonra yeniden bir Başbakan’a kavuşacaktır. Ve makus talihini kıracaktır. 7 Haziran seçimlerinde İzmir’den Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı seçilecektir. Yani önümüzdeki Genel Seçimlerde iktidara gelecek olan CHP’nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2 numaralı seçim çevresi 57 no’lu aday numarası ile önseçime girerek tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sergilemiştir” dedi.

KONTENJANIN DEĞİŞEBİLECEĞİ KANAATİ BENDE OLUŞTU

Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylık kararının kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Genel Başkanı’mıza İzmir'den aday olması önerimi bir kaç kez yineledim. 'Neden olmasın, İzmir'e gelirsem ön seçime girerim' demişti. Bizi kırmaması, olumlu dönüş yapması ve aday olması bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Örgütler ve belediye başkanları olarak kendisini İzmir'de ağırlamaktan, İzmir'in milletvekili yapmaktan çok büyük memnuniyet duyacağız. Adaylığı tüm örgütümüzü daha da motive edecektir. Sadece ikinci ve birinci bölgede değil tüm Ege'de CHP genel başkanını ağırlayacak ve buradan milletvekili çıkaracak. İnşallah Başbakan olacaktır.” Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ön seçime gireceği 2'inci bölgedeki 3 olan kontenjan milletvekili sayısının 2'ye düşebileceğini belirterek, "Genel başkanımızla konuşmamda kontenjanın çekilmesini gündeme getirdim. Kendisi sıcak baktı. İkinci bölgede kontenjandan bir tanesinde vazgeçebileceği kanaati bende oluştu. Büyük ihtimalle böyle olacaktır" diye konuştu.

KONTENJANDA DEĞİŞİKLİK YOK                                                                                                                      CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ikinci bölgeyi tercih nedeni ve bu bölgedeki kontenjan sayısının düşme ihtimaliyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Genel Başkanı’mızı İzmir'den seçerek Ankara'ya Başbakan olarak gönderecek güçteyiz. 2'inci bölgeden ön seçime girmesi de genel başkanımızın kendi takdiridir. Birçok araştırmalar yapmıştır. Bizlerden de giden araştırmalar vardı. Çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz. İki bölgede 8-8 hedefi koymuştuk, şimdi ikinci bölge 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. Kontenjan sayısı konusunda da genel merkez yöneticileriyle görüştüm. Sayıyı geri çekme yok. İki bölgede de 3'er kontenjan uygulanacak. Genel Başkanı’mızın adaylığı, diğer adaylar için handikap değil, seçilecek olan adaylara güç katacaktır." 

GENEL BAŞKANIMIZIN BİRİNCİ ÇIKMASI AÇISINDAN RİSK GÖRMÜYORUZ

Serter, Kılıçdaroğlu'nun ön seçimden birinci çıkması ve seçim kampanyası için özel çalışma yapılıp yapılmayacağı sorusuna da, "Genel Başkanı’mızın birinci çıkması için yönetim ve örgüt çalışanları olarak risk görmüyoruz. Kendisi başımızın tacıdır. Örgütümüz bütün gücüyle genel başkanımızı desteklemektedir. Seçim kampanyası için genel başkanımız 50'ye yakın ilde seçim kampanyasına katılacak. İzmir'de örgütlerimizle kendisini aratmadan sratejik çalışma gerçekleştireceğiz. Hepimiz genel başkanı temsil ediyoruz. Güneş artık batıdan, Ege'den doğacak" dedi. Serter, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulacağı gündüz yapılacak ortak basın toplantısının ertelenme nedenini de "Kriz yok. Çevre ilçe belediye başkanları dana rahat ulaşsın diye bu saate aldık" sözleriyle açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.