TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Projesi tablet dağıtım töreni gerçekleşti

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi kapsamında 150 adet tablet bilgisayar Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından öğrencilere gerçekleşen törenle dağıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fatih Projesi tablet dağıtım töreni gerçekleşti

ONURHAN ALPAGUT

Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşen eş zamanlı törenle öğrencilere Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile tablet bilgisayarlar öğrencilere dağıtıldı. İzmir Konak Kız Lisesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa toprak'ın katılımları ile gerçekleşen tablet dağıtım töreni ile 150 adet tablet bilgisayar öğrencilere verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Ankara ile Telekonferans yöntemi ile canlı bağlantı kuruldu. Proje kapsamında 50 bin okula güvenli internet erişimi, 800 bin öğretmene tablet bilgisayar, 10 milyon öğrenciye tablet bilgisayar, 500 bin sınıfa etkileşimli tahta, 4 bin okula uydu bağlantılı erişim sağlanacak. Gerçekleşen bu proje ile Türkiye'de daha iyi ve eşit eğitim hedefleniyor.

"HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

Dağıtım merasiminde kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Öğrencilik yıllarını hatırladığını belirtti. Eroğlu, "Biz daha önceleri kara tahta ve tebeşir ile boğuşuyorduk. Fatih Eğitim projesin başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje ile okullarımız Akıllı tahtalara öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ise, tabletler, bilgisayarlara kavuşacak. Öğrenciler daha iyi olanaklara erişecek. Onlar bizim geleceğimiz. Türkiye'nin geleceğinin teminatı gençlerimiz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizim görevimiz öğrencilerimize en iyi olanakları en iyi şekilde hazırlamak. Bu tabletler hayırlı olsun. Güzelliklere vesile olsun" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Yapılan tören merasiminde temsili olarak 10 öğrenciye tabletlerini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu canlı bağlantı ile Ankara’da ki tören merasimine katıldı. Eroğlu gençlere hitabından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İzmir'de Fatih Projesi ile gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Eroğlu, "33 bin 150 bin adet tablet bilgisayar dağıtıldı. 8 bin 913 adet akıllı tahta kuruldu" diyerek bu projenin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Eroğlu, "Eğitimde ayrıca artık okullar açılınca öğrencilerin ders kitapları, her yıl sayenizde önlerine konuluyor. Şu ana kadar İzmir'de 84 milyon kitap dağıtıldı. Sizlere şükran borçluyuz, sağ olun, var olun" dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.