TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sendika’dan Pekdaş’a teşekkür

Taşeron tehlikesiyle karşı karşıya kalan, firmanın ihaleden çekilmesi sonrasında işlerine devam eden Konak Belediyesi’ne bağlı MERBEL A.Ş. işçileri, sevinçlerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2014 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sendika’dan Pekdaş’a teşekkür

Taşeron tehlikesiyle karşı karşıya kalan, firmanın ihaleden çekilmesi sonrasında işlerine devam eden Konak Belediyesi’ne bağlı MERBEL A.Ş. işçileri, sevinçlerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la paylaştı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK’e bağlı Genel-İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin Pekdaş’a teşekkür ederken, Pekdaş, “Nasıl MERBEL krizini bir dayanışmayla aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da birlikte aşarız. Burada örnek bir belediye modelini hayata geçirmemiz açısından, hepinizden destek bekliyorum” diye konuştu.

Konak Belediyesi'ne bağlı MERBEL A.Ş.'nin 360 gün süreli büro personeli alım ihalesine itiraz ederek yargı yoluna giden ve ihaleyi kazanan taşeron Aras A.Ş. firması, 28 Haziran’da aldığı bir kararla ihaleden çekildiğini duyurdu. Kasım ayında yapılacak bir sonraki hizmet alım ihalesine kadar MERBEL A.Ş.'ye bağlı olarak çalışmaya devam edecek 470 personel, Konak Belediyesi yemekhanesinde Başkan Sema Pekdaş’a çiçekle teşekkür etti.

“AİLE OLALIM”

Göreve geldikleri ilk gün taşeron sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sistemi değiştirmek için mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. Pekdaş ‘Aile olalım’ vurgusu yaptı ve şunları kaydetti: “Bizim kendi belediyemizde iyi modeller ortaya çıkarmamız lazım. Konak’ta hizmeti, demokrasi şölenine çevirmek zorundayız. Bunun için Konak’ı önce aile haline getirmemiz lazım. Dayanışmanın ve demokrasinin temeli budur. Buradaki iş barışını sağlamamız lazım. Çok farklı statüde çalışan arkadaşlarımız var. Bu iş barışını etkiliyor. Bunu çözmek istiyoruz. Burada iyi belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstererek statüleri çözmek zorundayız. Biz kamunun parasını harcıyoruz, bu kaynakların adil bir şekilde yönetilmesini, eşitliğe uygun istihdam politikasını geliştirmemiz gerekiyor. Görevimizi layıkıyla yapalım, ‘Helal olsun Konak Belediyesinin çalışanlarına’ desinler. Birlikte yücelelim. Nasıl MERBEL krizini bir dayanışmayla aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da birlikte aşarız. Burada örnek bir belediye modelini hayata geçirmemiz açısından, hepinizden destek bekliyorum” diye konuştu.

Pekdaş’a teşekkür eden DİSK’e bağlı Genel-İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ise, “MERBEL çalışanları Konak’ın asli işçileridir. Hedefimiz Konak’ta tamamen taşeronu kaldırmak. Tabi tek başımıza biz yetmeyiz. Bizimle aynı şeyleri düşünen başkanımız var. En büyük umudumuz o” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.