TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşimizi aşk ile yapıyoruz

Karşıyaka Nergiz Metro İstasyonu’nun yanında bulunan Selena Antik’in sahibi Ercan Cankurtaran, gazetemize antika ve antikacılık ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Cankurtaran, ekonomi ile birlikte antika işinden kopan birçok sanayicinin bulunduğunu belirterek, yaptığı işi aşk ile yaptığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşimizi aşk ile yapıyoruz

EMİNE YALÇIN

Selena Antik’in sahibi Ercan Cankurtaran, yaklaşık 17 yıldır Karşıyaka Nergiz Metro İstasyonu’nun yanında Antika işi ile uğraştığını vurgulayarak, antika eşyaların üzerinden yaklaşık 100 yılın geçmesi gerektiğini aynı zamanda eşyanın üzerinde bulunan el işçiliğinin de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Cankurtaran, “Bir antikanın üzerinden geçen zaman elbette önemli ama öncelikli olarak maddesel ve manevi yönden de bir değeri olması gerektiğini düşünüyorum. Yani antikada iyi ve kıymetli bir madde kullanılarak işçilik ile beraber bir değer vardır. Manevi yönden ise ya bir tanıdığımızın ya da bir ünlü kişinin kullandığı bir ürün olması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

FARKLI HİKAYELER

Dükkanda her türlü objeden mobilyalara kadar her şeyin bulunduğunu ifade eden Cankurtaran, bulunan her eşyanın üzerinden yaklaşık 120 yılın geçmiş olduğunu dile getirdi. Eski olan her şeyi sevdiğini vurgulayan Cankurtaran, “Her eşyanın mutlaka farklı bir hikayesi vardır. Bazıları derin anlamlar taşırken bazılarının ki yüzeysel kalabilir. Ciddi anlamda antika ile ilgilen kişi sayısı çok az. Antika ile ilgilenen kişiler ne istediğini bilen insanlar olduğu için çok fazla bilgilendirme yapmıyoruz. Ama antika ile hiçbir bağı olmayan ama gerçekten öğrenmek isteyen vatandaşlarımız geldiğinde merak ettiklerini cevaplayarak kendilerini bilgilendiriyoruz. Ama bazılarında ısrarlı bir şekilde öğrenme isteği olmuyor. Bu durum da tabi bizim için biraz can sıkıcı oluyor. Zaten bizim milletimizde genel olarak öğrenme kültürü de yok. Bizde geçmişteki meraklılarla devam ediyoruz. Çünkü yeni katılan antika meraklıları hiç yok denecek kadar az” şeklinde konuştu.

ANTİKACI; MALINA GÜVENMELİDİR

Cankurtaran, antikanın müzayedelik bir eşya olduğunu vurgulayarak, kıymetli bir malzemeden yapılmış olan eşyanın tezgahta durmadığını ve kısa zaman içerisinde meraklı müşterisine ulaştığını anlattı. Cankurtaran, her türlü antikaları aldıklarını, sattıklarını ve restorasyon yaptıklarını belirterek, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Ekonomi ile birlikte bu işten kopan birçok küçük sanayicisi ve sanayici vardır. Bu yüzden Türkiye’de bu işi yapmak gerçekten çok zor. Ama bizler yaptığımız işi aşk ile yapıyoruz. Tutkuyla sürdürüyoruz. Mesela müşteri aldığı eşyayı beğenmediği zaman kendisinden geri alıyoruz. Zaten antikacılık da budur. Malına güvenmedir yani.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.