TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorunlara işbirliği

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçimler öncesi dile getirdiği “Konaklılar kendi belediyelerinde yönetime ortak olacaklar” sözünü gerçeğe dönüştüren ilk adımı attı

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sorunlara işbirliği

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çınartepe Cançeşme Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen toplantıya Gültepe’deki Atamer, 26 Ağustos, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yavuz Selim, Çınartepe, Trakya, Huzur, Millet, Zeybek, Anadolu, Saygı, Murat, Boğaziçi ve Emir Sultan Mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Konak Belediyesi bürokratlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi muhtarlar masasından ve İzbeton’dan yetkililer de hazır bulundu. Yeni dönemin birlikte çalışma dönemi olacağını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yerel demokrasinin seçilmiş en temel birimi olan muhtarlarla biraraya gelinen toplantıların ilkini Gültepe bölgesinden başlattıklarını, ilerleyen süreçte farklı bölgelerde benzer toplantıların tekrarlanacağını ve bu sayede kopmayan bir diyalog oluşturacaklarını söyledi.

GÖREV VE SORUMLULUKLAR PAYLAŞILACAK

Yaklaşık üç saat süren toplantıda Altyapı, temizlik, imar, sosyal yardımlar, veteriner hizmetleri, pazaryeri, otopark ve oyun parkları gibi pek çok alanda istekler sıralandı, bölgenin ihtiyaçları dile getirildi, sorunlar masaya yatırıldı. Gültepe’de kısa vadeli değil daha uzun bir dönemi kapsayan çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başkan Pekdaş, acil müdahale gerektiren çalışmalar için ilgili müdürlüklere talimat verdi. Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler ile ilgili kamu kurumları, muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek Konaklılara en etkin hizmeti ulaştıracaklarını ifade eden Pekdaş, “Hepimiz farklı sorumluluklar için aday olduk ve seçildik. Görevleri ve sorumlulukları paylaşacağız. Bu sorumlulukları organize hale getirmek zorundayız” dedi.

KONAK KENDİ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Konak Belediyesi olarak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarla uyum içinde çalışacaklarının altını çizen Başkan Pekdaş, vatandaşa hizmetin en kısa ve en etkin şekilde ulaşacağını belirterek şöyle konuştu: “İhtiyaçlar arasında dengeleme yapmak zorundayız. İşte bizim bu toplantılarımızın amacı da burada ortaya çıkıyor. İhtiyaç ve hizmet sıralaması yapıyoruz. Burada kendimize yeni bir ufuk çiziyoruz. Muhabbet ediyoruz, birbirimizi tanıyoruz. Böylece diyalog içinde iyi bir yönetim gerçekleştireceğiz. Kent yaşamını kolaylaştırmak, vatandaş için kent hizmetlerinden yararlanmayı en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Ben asla kendi hayallerimi şehre dayatmak zorunda değilim. Şehir bir kişinin projeleriyle, bir kişinin hayalleriyle şekillenmeyecek. Bu şehir kendi projeleriyle gelişecek. Ben kendi hayallerimi değil, bu kentin projelerini gerçekleştirmek için seçildim. Konak kendi hayalini gerçekleştirecek. İşte bu sebeple bir araya geliyoruz, bu toplantıları düzenliyoruz. Muhtarlarımız, meslek odaları, dernekleri kent meclisleri, belediye hepimiz el birliğiyle Konak’ı ortaya çıkaracağız.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.