TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİSİM’ler dikkatli kullanılmıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, BİSİM’in Halkapınar’daki merkezinde her gün onlarca bisikletin tamirini ve bakımını yapmak zorunda kalıyor. Bisikletleri kullanan vatandaşların bisikletleri özenli şekilde kullanmadıklarına ve korumadıklarına değinen Büyükşehir yetkilileri, “Bisikletlere zarar verenler, maddi kaybın yanı sıra İzmirlileri bisiklet keyfinden de mahrum bırakıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BİSİM’ler dikkatli kullanılmıyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM’de insanların dikkatsiz ve düzensiz kullanmaları nedeniyle her gün bisiklet tamiri yapılıyor. Bisikletlerin kullanımı konusunda özen göstermeyen vatandaşlar sanki kendilerinden başka kimsenin bu bisikletleri kullanmayacağını düşünerek hareket ediyorlar. Bu çerçevede bisikletlerde çeşitli hasarlar oluşuyor. Bisikletlerin pedalından tutun da vitesine oradan da ziline kadar çeşitli aksasuar ve donanımlarına zarar veriliyor. Bu bağlamda İZULAŞ’ın Halkapınar’daki tesislerinde her gün zarar gören bisikletlerin tamiri yapılıyor. Bisiklet keyfinin kesintiye uğramaması için, bisikletlerin bakımı ve tamiratlarının yanı sıra, kiralama sırasında sorun yaşayan kullanıcılara da telefonla destek olunuyor. Her gün düzenli olarak bakımları yapıldıktan sonra hizmete sunulan bisikletler, gün boyunca park yerlerindeki kameralarla izleniyor. Arızalandığı tespit edilen bisikletler merkeze getirilerek hızlı bir şekilde onarılıp aynı gün içinde tekrar hizmete sunuluyor. Ufak arızalar ise park yerlerinde gideriliyor. 
 
“KULLANIMDA DAHA ÖZENLİ OLMALIYIZ”

Merkezde her gün ortalama 60 bisikletin tamiratı yapılıyor. Uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerden yapılan bisikletlerde yaşanan arızaların büyük çoğunluğu, bilinçli verilen zararlardan oluşuyor. Bir yılda 315 binin üzerinde kiralamanın yapıldığı BİSİM’in en iyi şekilde hizmet vermesi için çalıştıklarına değinen yetkililer, “BİSİM hizmete girdiği tarihten beridir çok fazla vatandaşımız severek kullanıyor. Özellikle havaların güzel olmaya başlayacağı bahar aylarıyla birlikte ilerideki günlerde daha da büyük talep göreceğiz. Bisikletlere bilinçli zarar verenler maddi kaybın yanı sıra hem bizi iş gücümüzden hem de İzmirlileri bisiklet keyfinden ediyorlar. BİSİM’İ her şekilde korumaya özen ve dikkat göstermeliyiz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.