TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardinlilerin yüz akı

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Mardinlilerin İstanbul’daki gururu olmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardinlilerin yüz akı

Müslüm Aktürk / İSTANBUL

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV), yaptığı etkinlik, yardım ve kenti temsil etme anlamında Mardinlilerin İstanbul’daki gururu olmaya devam ediyor. MAREV, İstanbul’daki Mardinlilerin birlik, beraberlik içinde olmaları ve kaynaşmaları amacıyla geleneksel hale getirdiği kahvaltı ve tavla turnuvası Mardinlilerden tam not aldı. Ramazan ayı öncesinin son pazarında İstanbul’un ünlü restoranları arasında yer alan Sahan’da düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Mardinliler, hem bol bol sohbet ettiler hem de tavla turnuvasında birbirleriyle yarıştılar. MAREV yönetimine, söz konusu etkinlikten dolayı teşekkür eden Mardinliler, “MAREV gibi bir vakıf herkese kısmet olmaz. Ağırlığını kabul ettiren, sözü geçen ve Mardin için, Mardinliler için çok güzel eserlere imza atan böyle bir vakfa sahip olduğumuz için mutluyuz. Vakfın kuruluşunda emeği geçen, bugünlere kadar getiren ve bugün de devam ettiren herkese teşekkür ediyoruz” dediler.  

“REHBERLİK EDİYORUZ”

MAREV Genel Başkanı Fethi Tahincioğlu, geleneksel hale getirdikleri kahvaltı ve tavla turnuvasına katılan hemşerilerine teşekkür etti. İstanbul gibi metropol bir kentte insanların birbirlerine çok az zaman ayırabildiğini, bunun da kaynaşma adına eksileri olduğunu söyledi. MAREV’in özellikle İstanbul’da yaşayan Mardinlileri çeşitli programlar adı altında zaman zaman bir araya getirdiğine dikkat çeken Tahincioğlu, şöyle devam etti: “Vakfımız eğitime önem vermekle beraber sosyal yaşam konusunda da faaliyetlerde bulunuyor. Elbette ki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vereceğiz, elbette ki Mardin’in okul ya da diğer ihtiyaçları için seferber olacağız. Ancak bunların yanı sıra hemşerilerimizin ya da çocuklarının birbirlerini unutmamaları ya da birbirlerini tanımayanları birbirlerini tanımaları da önemlidir. Hemşerilerimizin kendilerini yalnız hissetmemeleri amacıyla sosyal faaliyetlere de zaman ayırmaları gereklidir. Biz elimizden geldiğince rehberlik etmeye çalışıyoruz. Çağrımıza destek veren, programlarımızı teşrifleriyle zenginleştiren bütün hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” 

Kahvaltıdan sonra düzenlenen tavla turnuvasında da neşeli vakit geçiren Mardinliler, bir sonraki etkinlikte bir araya gelmek üzere vedalaştılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.