TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çıray’dan Bilal Erdoğan tepkisi

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın Başkanı Bilal Erdoğan’ın İzmir’de milli eğitim müdürleri ile toplantı düzenlemesine tepki verdi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çıray’dan Bilal Erdoğan tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) Başkanı Bilal Erdoğan’ın İzmir’de imam hatip okulları müdürlerinin de yer aldığı bir toplantı düzenlemesine sert tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında duruma tepki gösteren ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan CHP PM Üyesi Çıray, savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Çıray, tepkisini, “Milli eğitimdeki bürokratlar kullanılarak AKP’ye oy devşirilmeye çalışılacak. Zamanlaması bunu gösteriyor. Bu toplantı başka yerlerde de yapıldı. Böyle toplantıların yapılması seçim manipülasyonu öncelikle. AKP iktidardan gidecek olmasının telaşı içinde davranıyor. Havuz müteahhitlerinin beslediği bir vakfın başkanı Bilal Erdoğan, başta İzmir Valisi olmak üzere eğitim bürokrasi ile gizli bir toplantı düzenlemiştir. Bu tam anlamıyla bir rezalettir, skandaldır. Bilal Erdoğan İzmirli çocukları radikal bir değişime tabi tutmak istiyor. Türk gençliğini radikal bir değişime tabi tutmak istiyor. Bu toplantılar aynı zamanda basın savcılarınca takip ediliyor. Bunu suç duyurusu kabul etsin savcılar” sözleriyle gösterdi.

İZMİRLİLERE VIZ GELİR TIRIS GİDER

“İzmir, nefretini her fırsatta ortaya koyan Baba Erdoğan’a tam on iki yıldır direnmiş ve ayakta kalmış medeni insanların şehridir. Aslında hiçbir babanın yapmayacağı şekilde kendisini kirli işlere bulaştıran bir babanın oğlu olmanın başlı başına talihsizlik olduğunun farkında olmayan Bilal Erdoğan’ın meydan okuyuşu İzmirlilere vız gelir tırıs gider” diyen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Ancak bu toplantı ile ilgili olarak sessiz kalan ve AKP paralel devletinin elemanına yetki devrinde bulunan İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı da soracağımız hesaptan paylarını alacaklardır. Bunu da 8 Haziran’da Bilal Erdoğan’ın dahi anlayabileceği açıklıkla göstereceğiz” dedi.

Toplantıya Valinin de katıldığını, daha önce yaptığı bir açıklamada da İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın hükümetin Valisi gibi davranması nedeniyle görevinden alınmasını istediğini anımsatan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şöyle devam etti: “Vali benim muhatabım değil. İçişleri bakanı ve siyasilerdir. TBMM’deki konuşmamda bu valiyi görevden alın demiştim. Almayan siyasi irade suçludur. Görevini kötüye kullanan bir devlet memurunu muhafaza etmektedir, korumaktadır.”

1 MAYIS VE 1 HAZİRAN’A PROVAKOSYONLAR OLACAK

CHP’li Vekil Çıray’ın açıklama yaptığı bir diğer konu ise yarın gerçekleşmesi beklenen 1 Mayıs kutlamaları hakkında oldu. İktidar yetkililerinin daha önce yasağı kaldırmasına karşın yeniden Taksim’in 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kutlamalara kapatılmasını eleştiren Aytun Çıray, hükümetin 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde provokasyon yapacağı iddiasında bulundu. Çıray, kendisine gelen ciddi bilgiler nedeniyle bu uyarıyı yaptığını, emin olmadan konuşmayacağını kaydederek, DHKP-C terör örgütünün yeniden çıkma ihtimali olduğunu da sözlerine ekledi: “CHP’nin belirgin yükselişte, kendilerinin de düşüşte olması ve aradaki farkın 3 puana düşmesi nedeniyle bir panik yaşıyor. 1 Mayıs, Taksim’de kutlanmak isteniyor 1 Mayıs. Daha önce izin verilmiş, adeta demokratik açılım olarak ortaya konmuştur. Ne oldu da Taksim’de işçileri demokratik gösteri hakları engelleniyor. Çatışma zemininin psikolojik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Bana gelen bilgiye göre; emin olmadığım hiçbir şeyi açıklamam. 1 Mayıs’ta provokasyon yapılacaktır. 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Oyları düşen hükümet rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek için bu iki tarihte provokasyonlara hazırlanmaktadır. Gösterilere katılmak isteyenleri, halkımızı uyarıyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu seçim öncesi bozun. Bu milletin bu oyunları yutmayacağını gösterin. Bu tarihlerde Türkiye’nin önüne uzun yıllardır uyuyan ancak uyandırılmış olan DHKP-C’nin tekrar çıkma ihtimali var. Suriye’de olduğu gibi. Son zamanlarda. Bu nedenle yurttaşlarımızı uyarmak istiyorum. İnsanlarımız tabii ki gösteri haklarını kullanacaklardır ancak provokasyonlara dikkat çekmek istiyorum. Söylediğimiz dikkatli olmalarından yana.”

TORBALAR TESLİM EDİLİNCEYE KADAR SANDIK BAŞINDAYIZ

Sözlerini, “Türkiye Cumhurbaşkanının Anayasa’yı askıya almasıyla birlikte ve 12 Eylül hukuk referandumundan sonra hukuk devleti olma vasfını yitirmiştir. Askeri darbelerin bile hukuku vardı. Türkiye hukuksuz kaldı. Hiç kimse adaletten emin değil. Ancak milli irade 7 Haziran günü bütün bunları sona erdirecek. Bunun müjdesini ve umudunu vermek istiyorum” şeklinde sürdüren CHP PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, seçimlerde sandık ve seçim güvenliği için harekete geçtiklerini de sözlerine ekledi: “Parti olarak alacağımız tedbirler var, milletçe alacağımız tedbirler var. CHP sandık başlarında sonuna kadar görevini yapacak. Müşahitler torbalar teslim edilinceye kadar ayrılmayacak. Milletçe kendi kendimizi görevlendirerek torbalar teslim edilinceye kadar ayrılmamalıyız. Sandık namusumuzdur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.