TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÖZÜMÜN YERİ TBMM OLMALI

Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerin tek gündem maddesi Dolmabahçe'de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP'liler arasında yapılan görüşmede açıklanan 10 maddeydi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sorunun çözüm yerinin gizli kapaklı görüşmeler değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, İçgüvenlik Yasa Tasarısı'nın bu haliyle çıkarılamayacağını tekrarladı

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ÇÖZÜMÜN YERİ TBMM OLMALI

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada demokrasiyi içselleştiren ve savunan bir siyasi gelenekten geldiklerini belirterek 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde milletten 4 yıllığına görev istedi. CHP'nin genel başkanı olarak başbakanlığında iş adamlarının asla siyasi vergi incelemesine tabi tutulmayacağını, YÖK'ün kaldırılacağını ve 12 eylül kalıntılarının temizleneceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi baskı uygulanıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz, bütün iş dünyası duysun. Ülkenin içinde bulunduğu şartları siz çok daha iyi biliyorsunuz. Doların her yükselişinin maliyetini siz çok iyi biliyorsunuz. Ülke böyle bir yönetime devredilemez. Neden korkuyorsunuz. Kalkın ayağa. Bu ülkenin bağımsızlığı için korkmayın. Baskıya boyun eğdiğiniz sürece baskı azalmayacak artacaktır. CHP iktidarında YÖK diye bir kurum kalmayacaktır. 12 Eylül darbesinin bu kurumunu temizleyeceğiz" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşması: Türkiye'de bir Kürt sorunu gerçeği var. Ama çözüm yolu nasıl ve neresi. Sorun Meclis'te çözülecek. son yapılan açıklama hükümetin açıklaması mı. Öcalan'ın açıklaması. Yasa çıkmış. Resmi gazetede yayınlanmış. Neden açıklama yapmıyorsunuz? Bu sorunun çözümü için adres TBMM olmalıdır. Sorunu çözmek isteyenler dört şarta uymak zorunda.

ÇÖZÜM YERİ MECLİS

1- Samimi ve dürüst olacaksınız.

2 -Gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. İki tarafından gizli ajandaları var.

3-Millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Öyle angajmanlar var ki açıklama yapmaktan korkuyorlar

4- CHP ve diğer muhalefete bilgi vereceksiniz.

Bu şartlara uyarsanız sağlıklı bir irade ortaya koyarsınız. Bu seçim yatırımı. Öcalan açıklama yaptı. Oturuldu Dolmabahçe'de okundu. PKK silah bıraktı mı. Bırakmayacağını söylüyor. Silahların gölgesinde nasıl yapacaksınız. O nedenle barışı istiyoruz. Huzur istiyoruz. Herkesin düşüncelerini özgürce açıklamasını istiyoruz. Bu olay bu yol ve yöntemle çözülmez. Bir başka çözüm yolu daha var. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracaksınız. HDP indirilsin istiyor mu. Ses çıkarmıyor. AKP de karşı çıkıyor. Bütün aydınlara etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum. Türkiye'nin en temel sorunun CHP çözer. Seçim barajı demokrasinin önündeki en büyük engeldir. Kaldırın dedik. Kaldırmıyoruz dediler. Yüzde 10 seçim barajını indirin anayasa değişikliği için size destek vereceğiz. Bunları yapmıyorlar. Kendi aralarında pazarlık var o pazarlıkları yapıyorlar suçlanacak kişi olarak da CHP'yi görüyorlar. Bütün Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum. Samimi ve dürüstüz. Etnik kimlik inanç üzerinden siyaset yapmıyoruz. Seni ikinci sınıf insan görmüyoruz. Demokrasi herkes ve hepimiz için gelsin. CHP'ye bu sorunun çözümü konusunda güveneceksiniz. Nasıl emekliye bir maaş ikramiyesi verdiysem. Bu sorunun çözümünü de ben gerçekleştiririm.

ELİ SOPALI DEVLET OLMAZ

Devleti hizmet etmekten çıkarıyor elinde sopa olan bir kurum haline getiriyor. Arkadaşlarımız direniyorlar. Bu yasayı bu parlamentodan geciktirmeyeceğiz. Kendisine demokrat diyenlere bakın. Diktatörler demokrasi getiremez. Hala bu gerçeği öğrenemeyenler var. Kendisi sorun olan bir hükümet sorun çözemez. İç güvenlik tasarısıyla savcı yetkisi valiye, vali, kolluk kuvvetlerine, kolluk kuvvetlerinin yetkisi de artırılıyor.

YASA YETERLİ ZATEN

Polis görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde kıracak ölçüde zor kullanabilir. Direnmenin mahiyeti ve derecesine göre kademeli olarak artan nispette bedeni kuvvet ve maddi güç ve kanuni şartlar gerçekleştiğinde silah kullanabilir. Mevcut kanun yakalamak amacıyla ayağına silah kullanabilir diyor. Eğer karşıdaki kişinin elinde silah varsa o zaman öldürebilir diyor. Peki, bu yasayla bunlar ne diyor. Doğrudan doğruya adama silahını çekip ateş edeceksin ve etkisiz hale getireceksin. Bunu hangi vicdan kabul edebilir. Düşünün elinde küçük bir çakı bıçağı olanı polis çekip vurabilir. Böyle kanun olur mu? Hakim kararı, savcı kararı olmadan valinin talimatı emniyet müdürünün sözlü talimatıyla aranıp çırılçıplak soyabilirsin diyorlar. Böyle kanun mu olur. Hani birisi vardı ya 90 yıllık reklam arası diyen AKP'yi vardı ya… Yarın dönem değiştiğinde birisi gelip sokakta soyun bakalım derse ne diyeceksin? Molotof diyorlar. Yahu sen yasayı uygulamıyorsun. Bütün barolar sivil toplum örgütleri karşı çıkıyor. Abdullah Gül eski Cumhurbaşkanı da karşı çıkıyor. O bile rahatsız. AB, rahatsız. Polis devletine doğru gidiyorsunuz diyorlar. Kanun bu haliyle çıkarsa Türkiye uygun dünyadan kopar., ekonomi daha kötüye gider. Yabancılar yatırım yapmaz, diktatörler dünyada alay konusu olur. Bu yasa çıkarsa işimiz iş... AKP'ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar değişiyor. Evine, sokağına bak. Dünyaya bak. Türkiye Ortadoğu'nun ve terör örgütlerinin bir yuvası haline geldi. Suriye'ye bakın. Suriye açıklama yaptı. 23 Nisan'dan itibaren roro seferleri iptal edilecek. Binlerce insanımız işsiz kalacak. Bütün bunlar çapsız bir dışişleri bakanının yüzünden.

HER SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Her sorunu çözmeye talibiz. Ekonomi, dış politika, üniversite, emekli sorunu çözmeye talibiz. Sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Uzun süreye gerek yok. Korkunun olmadığı, iş dünyanın korkusuzca yatırım yaptığı, çocukların sokakta oynadığı bir Türkiye, emeklilerin huzur içinde bayram yapacağı bir Türkiye, Sözüm sözdür sözüm Türkiye'dir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.