TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavkuyu Sağlık Ocağı istiyor

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Bayraklı’nın Manavkuyu Mahallesi’ndeyiz. Bayraklı’nın ve İzmir’in en büyük mahallelerinden birisi olan mahallemizin nüfusu 50 bin. Daha önce Bornova’ya bağlı olan mahalle 208 yılında Bayraklı’nın ilçe olmasıyla buraya bağlanıyor. Bayraklı’nın en güzel mahallelerinden birisi konumunda diyebilirim. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Fatma Ceylan. Mahallemizde sosyoekonomik durumu daha iyi olan vatandaşlar yaşamakta.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Manavkuyu Sağlık Ocağı istiyor

TANER UYANIKER

Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en büyük problemlerinden biri bu kadar yoğun bir nüfusa sahip olmalarına rağmen bir sağlık ocağı bulunmaması. Sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve bunların en başında yaşlı vatandaşların olduğunu söyleyen Ceylan, bir an önce bir sağlık ocağının yapılmasını istiyor

Mahallemizi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü durağımız Bayraklı’nın Manavkuyu Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise bu görevde yeni olan Fatma Ceylan. Mahallemiz Manvakuyu’nun en büyük mahallesi. 50 binlik nüfusuyla dikkat çekiyor. Daha önce Bornova’ya bağlı olan mahallemiz 2008 yılında Bayraklı’ya bağlanıyor. Mahallemiz kentleşme anlamında çok fazla bir sorun yaşamıyor. Bornova merkeze de yakın olan mahallede ulaşım, kültürel etkinlik ve alışveriş merkezi sorunu yok denecek kadar az. Mahallemizde orta sınıf ve üstü bireyler çoğunlukta yaşıyor. Mahallemizin sorunlarına değinecek olursak en önemli problemlerinden birisi nüfus yoğunluklarının fazla olmasına rağmen bir sağlık ocağına sahip olmamaları. Sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve bunların en başında yaşlı vatandaşların olduğunu söyleyen Ceylan bir an önce bir sağlık ocağının yapılmasını istiyor. Bunun yanında mahallemizde sosyal tesisler bulunmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Bu konuda yetkililerden de beklentileri bulunuyor. Mahallemizde kilit taşı, Pazar sorunu, elektrik gibi problemler bulunuyor.

“EV EV GEZDİM”

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz İzmir’in eski yerleşimlerinden birisi konumundadır. 2008 yılında Bornova’dan ayrılarak Bayraklı’ya bağlanıyor. Mahallemizde ilçe milli eğitim müdürlüğü, Kızılay kan merkezi, 3 tane ilkokul, 2 tane ortaokul, 1 tane lise 4 tane cami ve 7 tane park bulunuyor.

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Muhtarlıktan önce sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştım. Bunun yanında işsizliğin en büyük sorun olduğunu gördüm. Özellikle bayanlar ve gençler için. Bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Toplumsal olarak bir şeyler yapabilmek için Bayraklı’nın bu en büyük mahallesinde yola çıktık. İlk önce evimize sonra apartmanımıza, sokağımıza, mahallemize ve son olarak ilçemize sahip çıkmak için yola çıktık. Başta arkadaşlarım ve düşüncemi yaydığım insanlar buna olumlu yanıt verdiler. Biz de böylece yola çıktık. Her vatandaşa ulaşmaya çaşıtlım. Bayan olmamın avantajıyla her kapıyı çalıyor ve evlere girebiliyordum. Bu durum sandığa yansıdı ve muhtar oldum. Şimdi de görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum.

SAĞLIK OCAĞI YOK

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemiz Bayraklı’nın en büyük mahallesi olmasına rağmen bir sağlık ocağı bulunmamaktadır. En yakın sağlık ocağı bile mahalleye uzak kalmaktadır ve özellikle yaşlı vatandaşlarımız buraya gitmekte zorluk yaşıyorlar. İlçe sağlık müdürlüğüne bu sorunu ilettim. Bize bu konu hakkında çalışmaların yapılacağını söyledi. Bunun üzerinde 10 ay geçmesine rağmen bir çalışma yapılmadı. Mahalle halkı olarak bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz.

Mahallemizde bir sosyal tesis bulunmamaktadır. Kültürel amaçlı bir sosyal tesise ihtiyacımız bulunmaktadır. Mahallemizde vatandaşlarımızın gidip hem bir şeyler öğrenebileceği hem de sergileyebileceği böyle bir alanın olması gerekiyor. Örneğin bir arkadaşımız çini yapıyor bunu nerde sergileyecek? Ya da ünlü birisini konuk edeceğiz böyle bir alan yok. Tiyatro etkinlikleri yapmayı planlıyoruz ama alanımız bulunmadığı için yapamıyoruz. Bayraklı Belediye Başkanı ile bu konuyu görüştük yapılacağını belirtti biz de bekliyoruz.

Semt pazarımız olmasına rağmen nüfus yoğunluğumuzu karşılayacak düzeyde değil. O pazarın yenilenmesi gerekmektedir. Bunun haricinde orada bulunan lavabolar çok kötü durumdalar. Oraya gelen kişiler için kötü görüntü oluşturmaktadır.

Kilit parke taşlarında sorunlar yaşıyoruz. Bazı yerlerde çukurlaşmalar olduğu için yağmur suyu tutuyor ve vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor. Araçlar içinde büyük bir sorun teşkil ediyor. Vatandaşlar, “ben vergimi veriyorsam hizmette bekliyorum” diyor.

Elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Mahallemizde ağaç sayısı çok fazla ve bu ağaçların dalları tellere temas ettiğinde bir tehlike arz etmektedir. Mahallemizin bir bölümünde bu çalışma yapıldı kalan yerlerinde de yapılmasını istiyoruz.

Mahalle halkı olarak geri dönüşüm konusunda duyarlıyız. Cam kavanoz, pil ve atık yağları muhtarlıkta topluyoruz. Bunları verecek yerleri zor buluyoruz. Bu konuda da bize yardımcı olunmasını istiyoruz.

Adalet Mahallesi yakın olan okulumuz oranın halkı için yeterli olmuyor. Oraya bir okul daha inşa edilmesi gerekmektedir. Milli eğitim müdürlüğüne bu durumu ilettim. Henüz konuyla ilgili bir cevap gelmedi.

“MUHTARLIK DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ””

Muhtarların sorunları nelerdir?

Tüzel kişiliği, bütçesi, personeli olmayan yetkisiz yetkilileriz. Devleti temsil ediyoruz ama hiçbir yetkimiz bulunmuyor. Primini kendi ödeyen tek devlet kurumuyuz. Mahallenin her konuda bilgi alacağı kurum olarak gösteriliyor ama bir resmi gazete bile gelmiyor. Bu da vatandaşa yeterli bilgi vermeme engel oluyor. Tebligat kanunuyla ilgili sorun yaşamaktayız. Bununda düzeltilmesini istiyoruz. Muhtarlıklar demokrasinin beşiği ve en iyi uygulandığı yerdir.

Mahalle için muhtar neyi ifade eder?

Muhtar mahallenin taleplerini, isteklerini, sorunlarını irdeler. Mahalle sakinleri bu sorunlarını muhtara iletir. Muhtar mahallenin her şeyini koşar ve onunla ilgilenir. Muhtarlık olmazsa insanlar nereye gidecek. Demokrasi açısından da muhtarlık önem arz etmektedir.

Fatma Ceylan Kimdir?

1974 yılında İzmir’in Çamdibi Mahallesi’nde doğdum. 15 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Üniversite mezunuyum. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım. Evli değilim.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 50000          

Mahallenin seçmen sayısı: 26980

Mahallenin posta kodu: 35535                                       

Mahallenin cadde sayısı: 7

Mahallenin sokak sayısı: 90

Mahallenin muhtarı: Fatma Ceylan

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.