TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk şöleniyle açılış

Bu yıl 83’üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı ilk kez bir halk kortejiyle gerçekleşti. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen resmi açılış töreninin ardından Fuar, halk korteji yürüyüşü ile açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 10:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halk şöleniyle açılış

Bu yıl 83’üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı ilk kez bir halk kortejiyle gerçekleşti. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen resmi açılış töreninin ardından Fuar, halk korteji yürüyüşü ile açıldı.

FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde Vasıf Çınar Bulvarı’ndan başlayan kortej  7’den 77’ye tüm İzmirlilerden büşük ilgi gördü.  İzmirlier hep birlikte kol kola girerek Fuara yürüdü. Fuar girişinde yüzlerce baloh gökyüzüne bırakılırken Kültürpark yeraltı otoparkı üzerindeki çim alanda Partner Ülke Mauritius, Odak Ülke Hindistan ve Onur Konuğu İller Diyarbakır ile Malatya’nın gösterileri açılış şölenine renk kattı.

FUAR DAHA DA GELİŞECEK

Açılış törenin de kesilen kurdelenin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Fuar’ın İzmir’e Atatürk tarafından emanet edilen en büyük simgelerden biri olduğunun vurgulayarak, “Fuarı Behçet Uz'dan bugüne kadar özenle büyütmeye ve geliştirmeye çalıştık. Ama fuarın gerçek sahibi siz İzmirli hemşerilerimizsiniz. Sizlerin katılımı ve coşkusuyla bu fuar büyüyor” diye konuştu.

KORTEJDE NELER VARDI

Vasıf Çınar Bulvarı ile Kültürpark arasında düzenlenen Korteje; başta İzmirliler olmak üzere, bandolar, ritm grupları, bisiklet derneği üyeleri, fuar habercileri animasyon grubu, Spor Kulüpleri’nin yürüyüşü, Fuar açılışını bir şenliğe dönüştürdü. Vasıf Çınar Bulvarı üzerindeki direkler renkli kurdeleler asıldı, cadde bayraklarla süslendi, Vasıf Çınar Bulvarı üzerindeki tüm binalara İEF bayrakları dağıtıldı. Kortejde yürüyenler ise İZFAŞ tarafından dağıtılan, düdük, şapka ve İEF bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu. 829’u yerli, 303’ü yabancı olmak üzere toplam 1.132 firmanın katıldığı 83’üncü İEF’de 67 ülke temsil ediliyor. Teması Lojistik olan İzmir Enternasyonal Fuarı, “Geçmişimiz, Bugünümüz ve Geleceğimiz…” sloganıyla 83. kez dünyaya “merhaba” dedi. 29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihlerinde organize edilen 83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı 10 gün sürecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 10 gün boyunca devam edecek.

FUARA 67 ULKE KATILIYOR

Fuar’a katılacak ülkeler şöyle; Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Etiyopya,  Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan.

 

TÜRKİYE’DEN 43 İLİN STANDI VAR

Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van.

SOSYAL MEDYA DA FUAR

Sosyal medyaya yönelik hastag’lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler;  #fuardanhabervar başlığı altında, Fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, aşağıdaki konu başlıklarında olacak. #fuardanhaberver, #83ief, #ief  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.