TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Nasır'dan marka kent hedefi

AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir'in bir ticaret kenti kimliğine sahip olduğunu belirterek, kentin lojistik merkezi potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’li Nasır'dan marka kent hedefi

Kuzeyde yapımı devam eden Çandarlı Limanı ile yüksek tonajlı konteynır gemilerinin de İzmir'e uğrayacağını dile getiren Necip Nasır, lojistikte İzmir'in söz sahibi olabilmesi için liman yatırımıyla birlikte kara, deniz ve demiryolunun da entegrasyonunun sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Bir bölgenin kalkınmasındaki temel unsurların başında ulaşılabilirlik geldiğini vurgulayan Nasır, Avrupa ülkelerine birkaç saatlik mesafede bulunan İzmir'in, coğrafi olarak da avantajlı olduğunun altını çizdi. İzmir'in, Anadolu'nun batıya açılan penceresi olduğunu dile getiren Necip Nasır, “İzmir hinterlandı çok geniş bir kent. İzmir ticaret kenti kimliğiyle geçmişteki güzel günlerine kavuşmayı bekliyor. Bunu sağlamak hepimizin görevi. Hem tarım, hem de sanayi olarak gerekli tüm birikimlerimiz var. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret ve lojistik koridoru oluşturmalıyız. Katma değeri yüksek hizmet üreterek, ekonomik anlamda güçlenme hedefimiz var” diye konuştu.

SÜREÇ HIZLANACAK

İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi’ni ziyaret eden Nasır’a sitenin Kurucu Başkanlarından Koçali Al da eşlik etti. Özellikle inşaat ve hizmet sektörlerinde yeni yatırımcıların İzmir'e odaklandığı bilgisini veren Nasır, İzmir - İstanbul otoyolunun bitmesinin ardından bu sürecin daha da hızlanacağını kaydetti. İzmir'de üniversite mezunu, donanımlı ve yabancı dil bilen önemli bir iş gücü bulunduğunu ifade eden Necip Nasır, bu işgücünün harekete geçirilerek istihdama ve kent ekonomisine kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.