TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basmane Çukuru satılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 'Basmane Çukuru' olarak bilinen Konak ilçesi Basmane semtinde ki Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satışa çıkardı. TMSF 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan satış için 117 milyon dolar muhammen değer belirledi. İhale kapalı zarf ve açık artırma usulü ile yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basmane Çukuru satılıyor

FEYZİ MİRHANOĞLU

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Güç Yapı İnşaat Turizm Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'e ait. Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu'nun uzun süredir yürüttüğü ortaklık görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine TMSF'nin satış kararı aldığı öğrenildi.

İHALE 9 EYLÜL’DE

İhale 9 Eylül 2014 tarihinde saat 11.00'de Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda gerçekleşecek. Kapalı zarf usulüyle gerçekleşecek olan ihalede verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. Resmi Gazetede yayınlanan ihale bildirisinde, satış ilanında en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alınabileceği hükmü yer aldı.

Dünya Ticaret Merkezi Projesi, Burhan Özfatura'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1990'lı yıllarda başlamıştı. O dönemde belediye garajı olarak hizmet veren arazi, Özfatura'nın teşviğiyle Dünya Ticaret Merkezi kurulması için yapılan ihale sonucu Güçbirliği Holding tarafından en yüksek teklif verilerek satın alındı. Güçbirliği Holding, belediyeye de hizmet binası vermek şartıyla EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte inşaat çalışmalarına başladı. Şirket, arazide ikiz kulelerden oluşan, içinde alışveriş ve iş merkezi, sinema ile otoparkın bulunduğu bir projeyi uygulayacaktı. 1998'de DTM'nin temeli atıldı. Ancak, İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve arkadaşlarından oluşan bir grup, İzmir İdare Mahkemesi'nde inşaatın durdurulması ve imar planı değişikliğinin iptali için dava açtı. Yargı kararıyla DTM inşaatı durduruldu. Çakmur ve arkadaşlarının açtığı davalar nedeniyle temeli için 25-30 milyon dolarlık yatırım yapılan DTM inşaatı uzun yıllar durdu. Dünya Ticaret Merkezi’nin 14 senedir kangrene dönüşen yapımında TMSF projenin yapılması için ortak arayışını sürdüren Kemal Zorlu’yu beklemeyerek sürpriz bir kararla satış kararı aldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.