TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ritmi yakala, omurgayı tamamla

Türkiye Spina Bifida Derneği Spina Bifida’ya dikkat çekmek için toplandı. ‘Bloco Entrudo Ritm Grubu’ eşliğinde İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanına yürüyecek ve meydanda ‘Spina Bifida Zinciri’ oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ritmi yakala, omurgayı tamamla

EMİNE ŞEKER

Spina Bifida’ya dikkat çekmek için toplanan Türkiye Spina Bifida Derneği, 25 Ekim Dünya Spina Bifida Günü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda ‘Spina Bifida Zinciri’ oluşturdu. Gebelik öncesi folik asit vitamini alınarak yüzde 70 oranında önlenebilen Spina Bifida hastalığı ile ilgili toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyen dernek üyeleri, Türkiye’de ‘unlara folik asit vitamini eklenmesi’ konusunda bir imza kampanyası başlatarak kamuoyu oluşturmak istediklerini ifade etti.

ÜRETKEN BİREYLER HALİNE GELEBİLİR

Meydanda insan zinciri oluşturan grup adına konuşan Türkiye Spina Bifida Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Cevval Ulman, Spina Bifida'nın doğuştan omurga açıklığı anlamına gelen doğumsal bir anomali olduğunu vurguladı. Beyinde su toplanması, bacaklarda felç ya da yürüme bozuklukları, mesane ve bağırsak kontrolünün bulunmaması gibi sorunlara yol açan Spina Bifida'nın her bin canlı doğumdan 3'ünde rastlandığını ifade eden Ulman, “Genellikle omurganın üzerindeki açık yara, kıllı bölge veya sadece bir gamze şeklinde görülebilir. Açık yara ile doğumlarda 48 saat içinde beyin cerrahisi doktorları tarafından ameliyat edilmesi gereklidir. Uygun tedavi sağlandığında Spina Bifida hastası olanların da üretken bireyler haline gelebilir” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Spina Bifida Derneği olarak amacımız, gebelik öncesi folik asit vitamini alımıyla yüzde 70 oranında önlenebilen anomaliyle ilgili toplumsal farkındalık yaratmak ve Türkiye'de unlara folik asit vitamininin eklenmesini sağlamak için imza kampanyası başlatmaktır. Tüm dünyada 81 ülkede unlar zorunlu olarak folik asit vitamini ile zenginleştiriliyor.”

“Türkiye'de unlara folik asit eklensin” yazılı pankartlar taşıyan dernek üyeleri açıklamanın ardından Spina Bifida'ya dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.