TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

99 projeden 25’i tamam

AK Parti’li Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, seçildiği günden beri geçen bir yıllık görev süresini değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
99 projeden 25’i tamam

ANIL YIKGEÇ

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bir yıllık görev süresini değerlendirdi. Menderes Belediyesi’nce ilçeye kazandırılan Kafeli Park’ta düzenlenen basın toplantısında önce tanıtım filmi izlendi.

Seçim boyunca 9 alanda 99 proje vaatlerinin önemli bölümünü hayata geçirdiklerini belirten Başkan Bülent Soylu, “9 alanda 99 proje sözünün önemli bir bölümünü hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Seçim öncesi altını çizdiğimiz sözlerin seçim sonrası üstünü çizmedik. Menderesli kardeşlerimize hizmet ettik ve ilkleri ilçemize kazandırdık” dedi.

VATANDAŞIN RANT ELDE ETMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

Belediyenin 1 yılını değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Bülent Soylu, kendilerine yönelik ‘rantçı belediye’ eleştirisine şöyle yanıt verdi: “Biz rantçı belediyeyiz evet. Ama vatandaşın rant elde etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yüz binlik çevre planlarında fiyatlar on liradan yüz liraya çıktı. Evet biz rantçıyız. Vatandaş kazanıyor. Doğalgaz geliyor. Evet rantçıyız. Doğalgaz gelince ev fiyatları, arsa-arazinin değeri artacak. Yapmış olduklarımızla rantçıyız.”

Menderes Belediyesi’ni 19 milyon borçla devralmalarına karşın hiçbir zaman borçtan bahsetmediklerini, ağlayan, şikayet eden bir kişiliği olmadığını, bir belediye başkanının görevinin ne borç için ağlamak ne de borç ödemek olduğunu kaydeden Bülent Soylu, “Biz de belediyeyi borçlu devraldık. 19 milyona yakın borçla. Bu birazcık karakter meselesi.  Bir belediye başkanının görevi ağlamak değil. Ama bir belediye başkanının görevi borçtan bahsetmek de değil. Borç ödemek de değil. Nasıl baba çocuklarına bahane üretmeden geleceğini hazırlamak zorundaysa bu da bizim sorunumuz. Borçları hiçbir şekilde bahane etmiyoruz. O yüzden borçları dile getirmiyoruz. Kasamızda 2,5 milyona yakın para vardı. Hak edişleri de ödeyince hop kaldık ortada. Projelere hiç durmadan devam edeceğiz. Allah bizim yanımızda kapı açacak. Hesabı kitabı kafamıza takıp hızımızı kesmiyoruz” dedi.

YAPTIKLARIMIZ YETERLİ DEĞİL

Hedefledikleri 99 projenin 25’ini tamamladıklarını vurgulayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Hedeflediğimiz projelerin 25’ini ilk yılda tamamladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Halen belediye başkanı olarak eve gittiğimde huzur içerisinde yatamıyorum. Yaptıklarımız yeterli değil. İki yıl sonra hedeflediğimiz seviyeye geleceğiz. İlçenizde hastane, yeşil alan, parklar yoksa metropol ilçe olamazsınız” dedi. Hizmet anlayışlarını ‘halkla iç içe olma, ben değil biz anlayışıyla hareket etmek, kimseyi ötekileştirmemek’ olarak açıklayan Soylu, bu anlayışla bugüne kadar sadece makamında 29 bin ilçe sakinini ağırladığını, Menderes’in tüm ilçe ve mahallelerini dolaştığını ve vatandaşlarla birlikte olmayı sürdüreceğini belirtti: “29 bin kişiyi makamda ağırladım. Tüm köylerimizi ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Her zaman vatandaşın içinde olmaya da devam edeceğiz. İlk günden itibaren vatandaşların gösterdiği destek çok önemliydi. Halka rağmen halkla birlikte Menderes’i yönetmeyi ilke edindik. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya gayret gösterdik. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmadan çalıştık. Ben değil biz anlayışıyla hareket ettik. Kapıların devamlı açık olduğu belediyecilik anlayışıyla çalıştık. Sorunları yerinde tespit ettik, çözüm önerilerini masaya yatırdık.”

KAZALARIN ÖNLENMESİ İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ YOL

Yaz aylarında Gümüldür ile Ahmetbeyli arasındaki yolda yaşanan kazaların önlenmesi için sıklıkla kaza yaşandığı ifade edilen yolun, yaz sezonundan sonra yapılmaya başlanacağını belirten Soylu, “Çift şeritli ve örnek bir yol olacak” dedi. Yeni yapılan otellere ruhsat verirken 1500-2000 kişilik kongre salonu şartı koyduklarını söyleyen Soylu, “10 bin yatak kapasitesine kavuşmuş olacağız. Otellere ruhsat verirken, 1500-2000 kişi arasında kongre salonunuz olacak şartı getirdik. Belediye başkanı olarak ruhsat vermem yoksa dedim. En az 15 bin kişilik kongre salonları olan bir ilçe haline getirmek istiyoruz Menderes’i. Gümüldür turizm alanı ilan edildi. İmar plan çalışmalarını yaptık, Turizm Bakanlığı’nda onayı bekleniyor. Onaylandıktan sonra otel ve yatırım atağına geçecek ilçemiz. Ayrıca bu bölgede yaşayan insanlarımızın yerleri kıymetlenecek, esnafımız daha çok kazanmaya başlayacak” diye açıkladı.

HASTANE VE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Menderes’e 50 yıllık bir hayal olan hastane yapımı için Ankara’ya giderek girişimde bulunduklarını kaydeden Başkan Soylu, “Göreve gelir gelmez Ankara’da adeta mekik dokuduk. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından 2015 yatırım planına alınan hastanemiz için yer tespitleri yapıldı, gerekli onaylar alındı. Kısa süre sonra hastanemizin inşaatına başlanacak ve hastanemiz hizmete girecek ” dedi. Menderes’e doğalgaz bağlanması için İzmirgaz yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda ilçe merkezine doğalgazın Eylül ayı itibariyle verileceği müjdesini de veren Bülent Soylu, işsizlik sorununu da CV bankası yöntemiyle çözmeye çalıştıklarını dile getirdi: “Yaptığımız çalışma ile belediyemizi aktif bir hale getirdik. İZKA ile yaptığımız protokolle de belediyemizde teknolojik dönem başladı. En büyük sorun olan işsizliğe ise CV Bankası uygulamamızla neşter vurduk. KOSGEB ile yaptığımız protokolle girişimcilerimizin kendi işlerini kurmasına yardımcı olduk.”

FEN İŞLERİ BİRİMİ ÇOK ÇALIŞIYOR

Başkan Bülent Soylu, fen işleri birimi ile yaptıkları asfalt ve yeni yol çalışmaları hakkında da bilgiler verdi: “46 mahallemizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yapılamaz denilen, olmaz denilen yollarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sorunlu yollar tarih oldu. İlçemizde 75 bin 113 metrekare alan sıcak asfalt ile kaplandı, 46 bin 750 metrekare alanda ise sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi.  106 bin metrekare alan kilit parke ile kaplanırken, 27 bin 500 metretül alanda bordür döşeme çalışmaları yapıldı. 20 bin metrekare alanda da kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi. Tarihi miraslarımızda da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tüm çalışmaların sistemli yürütülmesi için şantiyeler kuruldu. Modern yapılar ilçeye kazandırmamızın yanı sıra imkanlar dahilinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarda da tadilat ve yapım işleri gerçekleştirildi. Sahil bölgemiz Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de düzenleme çalışmaları yapıldı. 43 kilometrelik sahil şeridinde yapılan çalışmalar ile bölgemiz önemli turizm beldeleri ile yarışır hale geldi.”

SAĞLIK EKİBİ 750 EVE ULAŞTI

Bülent Soylu’nun değindiği bir diğer konu da yaşlı bakım ve evde sağlık hizmetleri hakkında oldu. 350 eve sürekli sağlık hizmeti götürdüklerini söyleyen Soylu, “Uygulama ile sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireylerimiz ile her yaştaki yatalak hastalarımızın ve engelli vatandaşlarımızın evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Uygulamaya başladığımız günden bugüne 750 eve ulaşılırken, 350 eve sürekli sağlık hizmeti götüren ekiplerimiz 4 bin 500 ziyaret gerçekleştirdi. Evde Sağlık Hizmetleri Uygulamamız bünyesinde İlçemizdeki gebelere, lohusa ve yeni doğanlara yönelik gerçekleştirilen Yeni Doğan Hizmetimiz ile gebelerimizin periyodik gebe muayenesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleri ile bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak belediyemiz tarafından sağlanıyor. Hoş Geldin Bebek uygulamamızla da hayata merhaba diyen minik kalplerimizi de unutmadık. Onlar için hazırladığımız özel hediyelerimiz, belediye ekiplerimiz tarafından evlere yapılan ziyaretlerde hediye ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerimizin 40 güne kadar temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Sadece doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Nasıl ki doğan bebeklerimizin yanındaysak hayatını yitiren vatandaşlarımıza da son görevimizi yerine getiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Cenaze Nakil Hizmeti ile vatandaşlarımızın acılı günlerinde de yanındayız. Uygulama ile cenaze yakınının talebi üzerine klimalı ve özel donanımlı araçlarla cenazesi Türkiye’nin istenilen yerine naklediliyor “ dedi.

FESTİVALLERLE İLÇE ÇEKİM ALANI OLDU

Başkan Bülent Soylu, eğitim alanında üniversite öğrencilerinin sınava hazırlık kursu almaları için MEGEM’i kurduklarını kaydederek, “Kurs desteği için kurduğumuz Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezimizi (MEGEM) ilçemize kazandırdık. 14 derslikten oluşan modern tesisimizde gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarını hedefledik. Düzenlediğimiz değişik etkinliklerle de gençlerimizin sosyalleşmeleri adına ilkleri gerçekleştirdik. İlköğretime başlayan çocuklarımızı da unutmadık. Okul yaşantısına merhaba diyen çocuklarımıza özel olarak hazırlanan eğitim setlerini hediye ettik” diye konuştu.

Menderes’te 4 mahalleye 7 yeni park kazandıklarını kaydeden, kültür-sanat alanında da düzenledikleri festivallerle ilçeyi bir çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyleyen Başkan Soylu, “Menderesimizde 4 mahallemizde 7 yeni park yaparak vatandaşımızın hizmetine açtık. Tematik olarak tasarlanan parklarımızda çocuklarımız eğlenirken öğreniyor, ailelerimiz keyifle vakit geçiriyor. Rakam, alfabe ve geometri olarak tasarlanan parklar engelsiz park olma özelliği de taşıyor. Yeni parklarımızın dışında mevcut parklarımızda da yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizde herkese hitap eden kültür sanat etkinliklerine imza attık. Gümüldür Mandalina Festivali, Deve Güreşleri Festivali’ni ilçemize kazandırdık. Ramazan ayında da ilk kez belediye olarak iftar sofraları kurduk. 7’den 70’e herkesin beğeniyle takip ettiği kültür sanat etkinliklerine imza attık” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.