TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışmak, çalışmak, çalışmak…

Konak ilçesi Mersinli Mahallesi’nde yer alan Çamdibi İlkokulu’nun Müdürü İlhami Çolak ile başarılarını ve okulun eksikliklerini konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çalışmak, çalışmak, çalışmak…

EMİNE ŞEKER

Çolak, okul binasının TCDD’den belediyeye devredilen 10 bin metrekarelik bataklık bir arsa üzerine kurulduğunu ifade ederek, “Yeni İzmir İlkokulu olarak 30 Kasım 1959 tarihinde Vali Kemal Hadimli, MEB Müsteşarı O. Faruk Verimer ve Garnizon Komutanı Canip İskipli tarafından açıldı. Okul binası iki katlı eski bir binadır. Mahallenin batıdaki son noktasında yer almaktadır. 1977-1978 öğretim yılında Sıdıka Rodop Lisesi’nde Çamdibi Ortaokulu adı ile ortaokul açılmış ve üç ay sonra Yeni İzmir İlkokulu binasına taşındı. İki okul aynı binada eğitime devam etti. 1990 yılında okullar birleştirilerek Çamdibi İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuzdan Gazeteci Ünal Tümin, Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut ve Çekiç Atma Milli Sporcusu Ercüment Olgundeniz gibi ünlü isimler mezun oldu. Okulumuz düz bir alanda inşa edilmiş. Okulun ilk öğrencileri eski Mersinli İlkokulu’ndan naklen gelmiştir. Başlangıçta bir müdür yardımcısı, yirmi iki öğretmen, bin 200 öğrenci bulunmaktadır. Bir dönem mevcut bin 700 öğrenciye kadar artmışsa da uzun zamandır ortalama 200 öğrenciyi geçmemektedir. Şu an mevcut öğrencilerin bir kısmı yakındaki Halkapınar Mahallesi’nden gelmektedir. Öğrenci sayısındaki azalmanın nedenleri ise çevrede yeni okulların açılması, hal ve garajın kalkması ve mahallede yaşlı nüfusun artması olarak sıralanabilir. Okulumuzdan şimdiye kadar yaklaşık 5 bin öğrenci mezun olmuştur” dedi.

VELİLER EĞİTİM KONUSUNDA DUYARLI

Tüm öğrencilerin öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Çolak, “Öğrencilerin bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için varız. Okulumuzun vizyonu ne olmak istediğimizdir, ideallerimiz hatta ulaşacağımızı asla düşünmediğimiz hayallerimizdir ve yönümüzü belirleyerek hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir. Çamdibi İlkokulu’nda yaklaşık 1 ay boyunca müdür olarak görev yapmaktayım. Binamızda 7 derslik, 95 ilkokul öğrencisi, 87 ortaokul öğrencisi, 6 tane ilkokul öğretmeni ve 1 tane de anasınıfı öğretmenimiz bulunuyor. Okulumuzda öğrencilerimiz tarafından devamsızlık sorunu yaşamıyoruz. Velilerimiz eğitim ve öğretim konusu açısından çok duyarlılar. Velilerimiz bize destek oluyor. Velilerimiz ile öğretmenlerimiz sürekli iç içeler” şeklinde konuştu.

KISA SÜRE İÇİNDE EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ

Çolak, okulda var olan eksiklikleri tespit ettikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğünü belirterek, “Okula geldiğim günden bugüne araştırmalar yapıyorum. Belirlediğimiz eksiklikleri kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. İlk aşamada okulumuzun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü değiştireceğiz. Bahçede bulunan Atatürk büstü tamamen kullanışsız bir halde. Sivil Toplum Örgütleri ile görüşerek Atatürk büstünü kısa bir süre içerisinde kullanışlı hale getireceğiz. Okulumuzda kamera sistemi yok. Alarm sistemi mevcut değil. Bizim için önemli olduğundan kısa bir zaman içerisinde bu eksiklikleri de gidereceğiz. Okulumuzun en önemli sorunlarından bir tanesi de yıllardır çözülemeyen okulun su altında kalmasıdır. Kış aylarında yaklaşık senede 2 kere okulu tamamen su basıyor. Bu konuyla ilgili İl Milli Eğitim ile belediye ile yazışmalar yaptık. Okulumuzda bulunan sorunları İl Milli Eğitim’e ya da İlçe Milli Eğitim’e bildirdiğimizde sorunlarımızı çözüm üretmek için uğraşıyorlar. Bize destek veriyorlar. Koordinasyonda bir sıkıntı yaşamıyoruz. İlkokul ve ortaokul aynı bina içerisinde yer alıyor. Ama bir tane müdür odası bir tane de müdür yardımcısı odası var. Acilen binamıza bir tane daha müdür odası ve bir tane de müdür yardımcısı odası açılması gerekiyor. Odada bulunması gereken her türlü malzemeyi sağladıktan sonra odalarımız hazır olacak. Var olan bu sorunları çözdükten sonra okulumuzun anasınıfı canlandıracağız. Ben okula gelir gelmez anasınıfında bulunan eşyaları değiştirdim. Çünkü var olan eşyalar kullanılmaz haldeydi. Kullanışsız malzeme olduğu için veliler çocuklarını geri çekmeye başlamışlar. Biz anasınıfımızı canlandırdığımız zaman öğrenci sayımızı artıracağız. Zaman içerisinde kütüphanemizi de yenileyeceğiz. Görüştüğümüz bir sivil toplum örgütü okulumuza gelecek. Öğretmenlerimizle birlikte toplantı düzenleyip eksikliklerimizi belirleyeceğiz. Kısa bir zaman içerisinde tüm eksikliklerimizi belirleyip gerekli yerlerle görüşerek eksikliklerimizi gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

TEOG SINAVINDA 6. SIRADA YER ALDIK

Çamdibi İlkokulu’nda bulunan öğrenciler için hafta içi TEOG ile ilgili kursların olduğunu dile getiren Çolak, “Öğretmen arkadaşlarımız birlik içinde ve iyi bir şekilde çalışıyor. Her öğretmenim ayrı ayrı işini hakkıyla yapıyor. Okulumuzda bulunan öğretmenlerimizin çoğu uzun yıllardır bu okulda çalıştıkları için çevreyi çok iyi biliyorlar. Okul için sponsor bulabiliyorlar. Ama biz üstümüze düşen görevimizi yerine getirerek üstüne katıyoruz. TEOG’da okulumuz Konak ilçesinde 6. sırada yer aldı. Okulumuz eğitim ve öğretim açısından özel okul gibi. Eğer okulumuz TEOG’da 6. sırada yer alabiliyorsa biz ortaokul müdürü ile birlikte çalışarak okulumuzun ilk sırlarda yer alması için uğraşacağız. Bu okulda şu an ne mevcut ise biz 10 katını yapacağız. Her gittiğim okulda ben bunu yaptım. Ortaokul müdürüm 30 yıllık müdür. Gerektiği yerde ben de onun tecrübelerinden yararlanıyorum. Fikrini soruyorum” diye konuştu.

OKULUN BAŞARISINI ARTIRACAĞIZ

Çolak, okula Konak Belediyesi’nin drama ile ilgili bir öğretmen göndereceğini söyleyerek, “Öğrencilerimiz ile drama çalışmaları yapacaklar. Bu çalışmalara tamamen ücretsiz olacak. Bu yıl belki olmaz ama önümüzdeki sene için keman kursu ve saz kursu gibi kurslar açmayı düşünüyorum. Halk oyunları için bir ekip oluşturarak çalışmalar yapacağız. Okulumuzu fiziki açıdan en iyi duruma getireceğiz. Çocuklarımız için daha kullanışlı hale getireceğiz. Biz okulda eksiklikleri giderdiğimizde ve çocuklar için sosyal faaliyetleri artırdığımızda okulumuzun var olan başarısını daha da artıracağız. Veliler ile görüşerek fikirlerini alarak isteklerini öğreneceğiz. Halk eğitimin hafta sonu açtığı kurslardan yararlanacağız” dedi.

EĞİTİM AİLEDEN BAŞLAR AMA…

Eğitimin öncelikli olarak aileden başladığını ifade eden Çolak, “Okul aileden daha önemli diye düşünüyorum. Çünkü biz çocuklarımızı nasıl şekillendirirsek öyle büyürler. Öğrencilerimize iyi davranmamız gerekiyor. İyi örnek teşkil etmemiz lazım. Bu yüzden okul, eğitim ve öğretim çok önemli. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi biz eğitimciler okulda inşa ediyoruz. Okul her bireyin hayatında önemli bir yer tutmalıdır. Bazı aileler çocuklarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ama öğretmen arkadaşlarımız ve biz öğrencilerimize destek olup var olan olumsuzlukları yok edebiliyoruz. Aile öğrencinin okulda iyi aldığı eğitimi değiştiremez. Ama biz öğrencinin aileden aldığı olumsuz yanları yok edebiliyoruz. Biz öğrencilerde oluşan olumsuz yönleri olumlu hale getirebiliyoruz. Öğretmenler öğrencilerini kendi çocukları gibi severler. Sahiplenirler. Öğrencilerini kendi çocuklarının yerine koyarlar” şeklinde konuştu.

YAŞITLAR BİR ARADA

Çolak, yeni eğitim sistemi ile birlikte aynı yaşta olan öğrencilerin bir arada eğitim aldıklarını dile getirerek, “Eğitim sisteminde ufak tefek eksiklikler söz konusu. Ama zaman içerisinde var olan eksiklikler giderilecektir. Yavaş yavaş tam anlamıyla oturacağını düşünüyorum. Çok ciddi sıkıntılar yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TEŞVİK EDİLMELİ

Öğretmenin öğrenciye daha iyi bir eğitim verebilmesi için öğretmene daha rahat bir ortam sağlanması gerektiğini vurgulayan Çolak, sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bizim idareci olarak görevimiz öğretmenin iyi bir insan yetiştirmesini için zemin hazırlamaktır. Öğretmen öğrencilerle sosyal aktiviteler yapmalı. Tiyatroya, sinemaya ya da açık alanda etkinlikler yapmalıdır. Öğrencisi başarılı olduğunda mutlaka ödüllendirmelidir. Öğretmenlerin öğrencilerini teşvik etmesi gerekiyor. Bugünün gençleri yarının geleceğidir. Bu yüzden gençler ülkemiz için çalışarak başarılı olmalıdır. Çalışmak, çalışmak, çalışmak… diye düşünüyorum. Bunun için biz de dünyada ülkemizin iyi yerlere gelebilmesi için çalışacağız. Öğrencilerinde mutlaka çalışması gerekiyor.”

EĞİTİM VE ÖĞRETİM BU OKULDA MÜKEMMEL

Çamdibi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Saadet Karaca ise, 17 yıldır Çamdibi İlkokulu’nda görev yaptığını belirterek, “Okulumuzun özel okuldan bir farkı yok. Sınıflarımızın mevcudu az. Öğrenci sayısının az olmasından dolayı öğrencilerimizin eğitimi yüksek seviyede. Okulumuzda her şeyimiz mevcut. Kendi adıma söylüyorum eğitim ve öğretim bu okulda mükemmel. Ülkemizde çoğunlukla eğitime annelerin katkısı oluyor. Babaların çok fazla katkısı olmuyor. Bu yüzden annelerin eğitim seviyesi yükseldikçe çocuklarımızın da eğitim seviyesi yükseliyor. Dileğim çocuklarımızın ilerde ülkemize faydalı insanlar olmasıdır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.