TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Varlığımızı Cumhuriyet’e borçluyuz

CHP İzmir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koyarak kutladı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Varlığımızı Cumhuriyet’e borçluyuz

ANIL YIKGEÇ

CHP İzmir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koyarak kutladı. Törene, İzmir milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partilinin katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.   

Törende konuşan İl Başkanı Serter, günün önemine vurgu yaparak ülkenin 95 yıl önce demokrasi için şehitler verdiğini belirtti. Çocukların yaşanabilir bir Türkiye’de büyümesi gerektiğini belirten Serter,  “Bundan 95 yıl önce demokrasi için ne şehitler verilmiş ne zorluklar aşılmıştır. Canla kanla ödenen bedeller bugün hiçe sayılmaktadır. Çocuklarımızın yaşanabilir bir Türkiye’de yaşamaları için atılan temeller yıkılmak isteniyor. Bugün iktidardakiler eş, dost ve çevresine dokunulmamasını istiyor.  Çocuklarımız arapsaçına dönmüş bir eğitim sisteminde savrulmaktadır. Bizim korkumuz yok” dedi.

İŞİMİZ ZOR AMA KORKUMUZ YOK

Bugünkü varlıklarını cumhuriyete borçlu olduklarını ifade eden Serter, “Halkımızın refahının artacağı bir iktidar geliyor. Bu makamları, Cumhuriyetimizi çocuklarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımıza emaneti telim etmek için çalışacağız. Bu bizim vatan borcumuzdur. Şu anki iktidarın kurduğu çocuklarımızı deneme tahtası yapan sistem yıkılsın diye iktidara geliyoruz. İşimiz zor ama yolumuza konulacak taşlardan korkumuz yok. Bugünkü varlığımızı cumhuriyete borçlu insanlarız. 23 Nisan’ları ruhuna uygun kutlamak boynumuzun borcudur. Herkese inat çocuklarımızla, halkımızla Atamızın huzurunda İzmir’den haykırıyoruz; Ülkemizin tüm çocuklarını seviyoruz. Gözlerinden parıldayan ışıktan güç alıyoruz. Mustafa Kemal’in çocukları bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.