TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“CHP’yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez”

CHP ve MHP’ye kapatma davası açılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez” derken MHP’li Oktay Vural, “MHP’ye kapatma davası açacak olan daha anasının karnından doğmadı” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“CHP’yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Seçime üç ay kala muhalefet partilerinin kapatılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “MİT içinde bir ekip var. Partimizi kapatmak için sahte belge üretiyorlar” açıklamasından sonra alevlenen tartışmaya başbakan Ahmet Davutoğlu’da katıldı.

Davutoğlu’nun, “Bir araya gelelim, Anayasa’yı değiştirelim” sözüne ilk tepkiyi Kılıçdaroğlu verdi. Kılıçdaroğlu, “CHP’yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Oynanan oyunları biliyoruz” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise devlet kurumlarında sahte belge üreterek parti kapatma iddiasının ülkenin geldiği durum açısından vahim olduğunu söyledi.

OYUNUN İÇİNDE OLMAYIZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural parti kapatma tartışmalarıyla aslında PKK’nın siyasallaştırılarak kapatma davasının önünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

AKP’nin Yükselen Türk milliyetçiliğinden korktuğunu anlatan Vural, “MHP’ye kapatma davası açacak olan insan daha anasının karnından doğmadı. Bunu düşünmek bile akla mantığa aykırı” dedi.

HDP Grupbaşkanvekili İdris Baluken ise parti  kapatmadan en çok kendilerinin çektiğini belirterek, “Biz siyasi parti kapatılmasına karşıyız. Siyasal sistemlerde parti kapatılmaz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise iktidar olarak parti kapatılmasına karşı olduklarını, böyle bir tehlikeye karşı Anayasa’da değişiklik önerisi yaptıklarını anlattı. Bostancı, “AK Parti'nin parti kapatmaya karşı olduğunu herkes biliyor. Partileri millet kapatır. Sayın Başbakan muhalefet partilerine çağrı yaptı. Gelin Anayasa’nın bu maddesini değiştirelim diye. Eğer samimi iseler Anayasa’yı değiştiririz” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.