TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağız”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin iktidar olması durumunda CHP'nin bin 500 liraya, HDP'nin bin 800 liraya, BTP'nin 5 bin liraya çıkarmayı vaat ettiği asgari ücretin net bin 400 liraya çıkarılacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağız”

MHP Lideri Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini Ankara Arena Spor Salonu'nda açıklıyor. 7 Haziran seçimleri için ana slogan olarak  “Bizimle yürü Türkiye” belirlendi. Beyannameye son şeklini Genel Başkan Devlet Bahçeli verdi. Beyannamede en önemli başlık ise ekonomi oldu.

Bahçeli, asgari ücretin net bin 400 liraya çıkarılacağını açıkladı. 949 lira olan asgari ücreti net bin 400 liraya yükseltmeyi vaat eden Bahçeli, bütün çalışanlara da maaşlarının “asgari ücret” kadar olan kısmından vergi alınmayacağını ve asgari ücretlilere büyükşehirlerde 100 lira ulaşım desteği verileceğini açıkladı. Bahçeli, “Yüzde 5,2 büyüme sağlayacağız, istihdam sayısı 32.2 milyon kişiye ulaşacaktır” dedi.

Çiftçiye mazotun litresi 1 lira 75 kuruştan verileceğini bildiren Bahçeli, evi olmayana 250 TL kira yardımı yapılacağını, emekli aylıkları arasındaki farkın giderileceğini belirtti. Bahçeli, “Kaynak hayali değildir. Sözümüz MHP sözüdür. Seçim beyannamemizde vaat edilenlerin toplamı 78,9 milyar TL'dir. Ne yapacaksak alayının kaynağı vardır, bunların toplamı 78,9 milyar TL'dir” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.